{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 15 Mar 2019
睇睇個日曆,萬眾期待嘅《Avengers: End Game》仲有40日左右就上映,而Marvel亦剛剛公佈咗終極預告,究竟又有咩新情報?
預告以Tony Stark的獨白為開端,相信是前導預告中流落宇宙後嘅獨白後續,其後就是十年來多部Marvel作品的畫面穿插,包括《Captain America》、《Thor》,以及《Avenger: Infinity War》多位英雄「化灰」嘅畫面,再加上Hawkeye教個女射箭嘅場面。獨白方面亦是取自過往的Marvel作品,包括Captain America的情人Peggy Carter,Thor與隊長:「我看到那些人喪失性命,我一直勸大家要放下過去,有些人辦得到,但我們辦不到」,然後是Black Widow的:「就算機會渺茫,我們也得為百姓放手一搏」,最後是原祖Avengers們輪著說出:「不計代價」,氣氛非常悲壯,但講真新資訊唔多。反而預告最後見到一眾「剩餘」英雄換上疑似太空衣嘅新製服,畫面上亦見到Tony Stark,可以確認佢一定會由流落宇宙變成回流地球。
而呢條預告亦有彩蛋,交代Captain Marvel與Avengers會合後Thor對她小試牛刀,但Captain Marvel處變不驚,最後Thor說:「我喜歡她」預告就完。值得一提嘅係Hawkeye(Ronin)出鏡率奇高,為上集失蹤出返口氣;Brie Larson飾演嘅Captain Marvel亦換咗個妝,睇落靚女咗好多。更值得一提嘅係Marvel曾指呢條預告只係會有電影頭十五分鐘嘅畫面,如果佢冇呃人,咁睇黎頭十五分鐘已經發生咗好多事。睇完預告大家係咪更期待呢?
呀~我要打死啲使徒呀~!
hobby
【打使徒 打使徒 打】新Game《新世紀福音戰士 戰鬥領域》將可控制Eva打使徒! ...
17 Sep 2019
新漫畫連載沒有草薙素子的《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》 各位《攻殼機動隊》的支持者,除左2020年有全新的《攻殼機動隊 SAC_2045》由草薙素子作為主角,描述公安 9 課與眾多恐怖份子對抗的故事外,昨日網 ...
hobby
新漫畫連載沒有草薙素子的《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》
17 Sep 2019