{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 03 Apr 2019
【遊戲回憶】當年遊戲巨頭Sega推出縮細版追憶之Mega Drive遊戲機

唔知大家有無玩過世嘉的遊戲機?定還是你一玩就玩SEGA Saturn的CD碟型載體的年代?Mega Drive(美版又叫Sega Genesis)遊戲盒裝帶的年代唔知有無印象或經歷?30年前,當Sega還在遊戲界大行其道時,這部Mega Drive就是好多人的童年回憶,日本世嘉一方面為左為你尋回童年,另一方面是賺你的錢,係3月頭就宣佈推出一個叫“Mega Drive Mini的遊戲機,將這個1988 年發售的 SEGA 家用遊戲主機原版縮細成55%大小,內置該系列機種40款經典遊戲重新推出,今日起就可以訂購,9月19日就正式推出。想買回憶的世嘉機迷,要速速去訂購啦,回憶唔等人。

這次重推出的遊戲主機簡介

 

同時也有收錄遊戲的介紹

細細部的Mega Drive Mini是一款真正遊戲機,跟兩個手制,可以再現1988年發佈的Sega 第5th代家用遊戲機“Mega Drive”,今次推出縮細版有兩種「Mega Drive Mini」與「SEGA Genesis Mini」。包含40個遊戲軟件的「Mega Drive Mini」,價格為6,980日元。包一個手製“Mega Drive Mini W”包兩個手製則以8,980日元的價格出售。

 

 

呢部重出機仔154 x 116 x 39 mm(寬x深x高),手掌咁大隻只有原來機款大小的55%,想買可以去日本遊戲經銷商訂購,又或睇下香港相關遊戲店有無得代訂。

【藝術級玩食物?】意大利食物雕刻師鬼斧神工製作西瓜咕嚕 意大利有位食物雕刻師「Valeriano Fatica」精於雕作食物,佢的高超技藝絕對係鬼斧神工,最近佢係自己的網頁上面公開重放上自己過去雕刻過的超級 ... .. ...
hobby
【藝術級玩食物?】意大利食物雕刻師鬼斧神工製作西瓜咕嚕 ... ... ... ... ... ...
19 Aug 2019
比我就快啲送走佢啦!
hobby
【搵到水魚?】曼聯終有機會送走山齊士!
19 Aug 2019