{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 12 Apr 2019
【11件精品】海賊王20週年推出重現漫畫64卷封面的角色大集結Figuarts ZERO

 

 

海賊王20週年自然有一千幾百種為慶祝而推出的不同玩具精品,其中BANDAI推出呢個一套11件的不可動Figuarts ZERO 模型,將海賊王的漫畫第64卷的封面忠實以Figuarts重現,並分期由7月起推出一共11件,集齊一套可以組合集結重現第64期的封面。整個概念尤其出品的效果非常美觀,海賊王的忠實支持者一定要留意。

 

首先我講講今次呢套海賊王係日本BANDAI玩具公司所發行,擁有細膩人物造型刻畫、精緻塗裝技術的的「Figuarts ZERO」(フィギュアーツZERO)系列,雖然不可活動但追型非常之精美吸引。

 

成個系列要重現的就是這一本第64期漫畫時使用的封面,要組成全套重現需要12隻Figuarts,包括兩隻同款的ニコ・ロビン

 

此系列作品由7月份開始推出直到10月份其有11套

唔買睇下都覺得靚
又一個冠軍!
hobby
【連續三年】「火箭」上海大師賽再奪冠!
16 Sep 2019
好好享受生活吧!
hobby
【真男人】李宗偉掛拍後終向老婆兌現承諾!
16 Sep 2019