{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 07 May 2019

皇馬傳奇門將卡斯拿斯,較早前喺訓練期間突然心臟病發,需要送入醫院搶救,最終並無生命危險。其後卡斯拿斯喺醫院經歷一系列嘅檢查及測試後,終於喺今日正式出院!

卡斯拿斯踏出醫院一刻,向在場記者表達自己嘅情況:「我唔知自己嘅未來係點,但係而家最重要嘅係我今天仍然生存,我現在嘅感覺好多了。我將會休息幾個星期,又或甚至休息幾個月。」

「生活中任何人都有可能喺任何時間發生這事,而今次發生在我身上。就呢件事我好難可以講啲咩,但我好高興,因為我是幸運的一位。」

「我要特別感謝波圖醫院嘅負責人Nelson、心臟病專家Joao Carlos Silva,以及醫院中的每一位醫護人員,因為佢地我先可以咁快離開醫院,並最大程度減少心臟病發對我嘅影響。另外我亦要多謝喺足球界中對我表達支持嘅所有人。」

暫時未知卡斯拿斯嘅康後程度會點,但係37歲嘅佢可能真係被迫要提早掛靴,因為心臟病真係唔知幾時會再侵襲佢,今次只可以話佢真係好好彩,否則佢好有可能會好似香港游泳代表杜敬謙咁救唔翻...

黑色嘅Wing高達零式改!!
hobby
「無盡的華爾茲」X「叛逆的魯魯修」合作機體 - Wing高達零式改叛亂 ... ...
21 Feb 2020
【PG-13級】美國黑人女Rapper出圖唔帶口罩《花木蘭》被指有心種族歧視? 花木蘭唔帶口罩係唔係種族歧視?早前就有一位美國黑人女Rapper (Kash Dol)好簡單出左張圖係自己IG,內圖係一班迪士尼公主帶哂口罩唯 ...
hobby
【PG-13級】美國黑人女Rapper出圖唔帶口罩花木蘭被指有心種族歧視? ... ...
21 Feb 2020