{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 14 May 2019

「紅魔鬼」曼聯今個球季已經結束,回顧球隊今季嘅情況可以用大起大落黎形容,先有領隊摩連奴帶隊情況不理想被球隊辭退,到前球員蘇斯克查走馬上任搶任臨時領隊,隨即球隊表現反彈,令人見到希望。不過就喺球隊與蘇B簽下正式教練合同後,球隊表現再次急促下滑,最終賽季完結,球隊只能排在聯賽第6位,無緣來季歐聯。

圖片來源:TeamTalk

雖然度過一個唔太令人滿意嘅賽季,但過去就由佢過去,球迷們還是展望來季球隊能夠幹一番大事業。不過,最新嘅消息有指曼聯有興趣讓前球員費查擔任球隊嘅技術總監,但球迷卻對此非常不滿。

就喺曼聯決定用上蘇B擔任球隊教練,球隊就已經想重新組建架構,其中技術總監將會擔任塑董事會及領隊嘅橋樑,因此將與蘇B有著密切關係及需要經常合作。

圖片來源:manchestereveningnews

雖然另一前曼聯球員里奧費迪南以及萊比錫的Paul Mitchell都係候選人,但係曼聯目前嘅首選都係費查。

圖片來源:AP

35歲嘅費查曾與蘇斯克查做左隊友4年,而今季佢則喺史篤城效力嘅第二個球季,為球隊出戰英冠聯賽。雖然費查一直出名冷靜,又係球場中間大腦嘅球員,但球迷對於佢成為曼聯嘅技術總監並唔滿意。

不少球迷都喺網上回應有關傳聞,認為難以接受費查擔任曼聯嘅技術總監,甚至認為當日聽到呢個消息係佢一整天聽過最差嘅事。又有人認為球隊只係著迷用上前球員,覺得球隊將要完結了...

雖然有唔少球迷都質疑費查,但係費查喺曼聯嘅球員時期表現專業,深得費Sir喜愛,喺效力球隊期間一共上陣342場比賽,攻入24個入球,並為球隊帶來9個主要冠軍錦標。

比唔比得過呢?
hobby
【遊戲專享?】Apple Arcade每月4.99美元,你比唔比?
23 Aug 2019
呢個雅典娜係…?
hobby
SNK《龍虎之拳》刺繡外套
23 Aug 2019