{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 14 May 2019

相信大家喺網上應該睇過唔少李少龍嘅片段,但係大多都係只有黑白色,而日前一段李小龍嘅彩色訪問片段首度曝光,雖然當中並無任何功夫場面,但係作為Fans嘅你絕對值得一睇。

據消息指,李小龍呢段訪問片段應該係喺1966年拍攝的,當時嘅佢因為擔任青峰俠助手加藤一角而備受矚目。訪問中,主持人開玩的取笑坐在單車嘅李小龍,並問佢:「什麼是功夫?」而李小龍回答佢:「功夫是一種中國式的格鬥,空手道及柔道都是源自功夫。」

之後主持人又問:「你最初是來自三藩市嗎?」李小龍糾正表示:「我最初是來自香港的,雖然我是在三藩市出生。」

雖然影片已經是50多年前的,但從訪問影片中可以睇到李小龍係幾咁時尚及有型,同時亦都顯出佢風趣的一面。

早排喺PS4 上推出嘅大熱遊戲《惡魔五月哭5》(Devil May Cry 5),除咗遊戲熱賣,依家更加推出1/12 可動人形Figure。無輪造形定配件,都有極高嘅可玩性。今次由《千值練》推出嘅1/12 可動Figure - 但丁,Fans 絕對唔好 ...
hobby
1/12 可動樣靚但丁,配件豐富玩餐飽
26 May 2019
明明騰訊手上有天美工作室所製作之兩大 MOBA 手遊,為何在此時間點才會出現英雄聯盟之手遊版呢?
hobby
【手遊世代】騰訊正籌備與 Riot Game 推出手遊版「英雄聯盟」(?) ...
25 May 2019