{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 May 2019

《男兒當入樽》作為運動漫畫界嘅神級作品,其作家井上雄彦自然受到萬人敬仰。而喺《入樽》完結後,井上老師再開另一套籃球漫畫《Real》,但係自從2014年11月推出第85話後,至今已經停載4年半。不過,近日最新消息就係《Real》終於再次開始連載,各位Fans尖叫吧!

據最新嘅消息指,《Real》於5月23日出版嘅《周刊YOUNG JUMP》再次開始連載,並且成為今期周刊嘅封面,可以說明井上老師嘅作品仍然係非常受到重視的!

井上老師呢套籃漫畫《Real》與《入樽》並不相似,內容講述輪椅籃球隊東京Tiger成員戶川清春、野宮朋美及高橋久信三人嘅故事,每一位隊員都有自己的故事,其中講到三人離開籃球後都不約而同做野無樣順利。

雖然《Real》要達到《入樽》嘅高度應該無咩機會,但係作為井上老師嘅作品,Fans們你又會唔會支持呢?

【記憶會消失但愛不會】蒼井優最新親情淚作《漫長的告別》同建世代的愛 近來網上有好些分化年輕人和長輩們,試圖散播世代仇恨的影片,其實任何一個有質素的人都知道,不管青年還是中老年,家庭中最重要的元素就 ...
hobby
【記憶會消失但愛不會】蒼井優最新親情淚作《漫長的告別》同建世代的愛 ... ... ... ...
26 Jun 2019
【王子都是這樣的】假如迪士尼故事王子全部都是「奇洛李維斯」! 又係奇洛李維斯,相信好快奇洛就變成男人的公敵,因為佢實在太好了,可能就是呢份童話般的完美,人生不完美的奇洛李維斯被美國洛杉磯畫家crystal ...
hobby
【王子都是這樣的】假如迪士尼故事王子全部都是「奇洛李維斯」 ... ... ... ...
26 Jun 2019