{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 28 May 2019

今年喺桌球世錦賽首圈就爆冷被業餘球手淘汰出局排名世界第一嘅「火箭」奧蘇利雲,近年狀態其實越老越出色,不過狀態就真係好睇心情,因為已經進入化境嘅佢對比賽已經睇化晒。而日前「火箭」接受訪問時就透露,來季佢暫時無意參加三大賽,如果真係咁真係一眾球迷嘅損失啦!

「火箭」接受訪問時表示,世錦賽已經唔值得佢再付出自己嘅血、汗水及淚水了。「火箭」:「我甚至已經不想再參加世錦賽,雖然所有記者及媒體都想我參加,但我唔會再出現喺個度。」

世錦賽、桌球大師賽及英國錦標賽被稱為桌球界嘅三大賽,作為現時桌球歷史上贏得最多三大賽冠軍嘅奧蘇利雲卻表示,自己未來唔會再參加三大賽,而只會參加一些相對較小嘅賽事。

近年已經進入無我境界嘅奧蘇利雲,對參加比賽有自己嘅一套,佢唔會咩賽事都參加,特別係一啲好多人參加、有好多輪嘅比賽佢特別唔鍾意,所以唔知係咪因為咁,需要打好多局嘅世錦賽並唔深得佢歡心,因此佢今年參賽嘅時候狀態不佳而早早被淘汰。

Uniqlo同Ikea都有!
hobby
【家居】唔想對唔住北極熊 用涼感寢具啦!
13 Jul 2020
【光復革命】Ubisoft 遊戲《 Far Cry 6》充滿電影感預告時代起義推翻暴君 法國遊戲商Ubisoft 係最新 Ubisoft Forward 活動中正式介紹《 Far Cry 6》遊戲,並釋出首個充滿電影感的預告。遊戲預告已勁到媲美一級電 ...
hobby
【光復革命】Ubisoft 遊戲《 Far Cry 6》充滿電影感預告時代起義推翻暴君 ...
13 Jul 2020