{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 28 May 2019

今年喺桌球世錦賽首圈就爆冷被業餘球手淘汰出局排名世界第一嘅「火箭」奧蘇利雲,近年狀態其實越老越出色,不過狀態就真係好睇心情,因為已經進入化境嘅佢對比賽已經睇化晒。而日前「火箭」接受訪問時就透露,來季佢暫時無意參加三大賽,如果真係咁真係一眾球迷嘅損失啦!

「火箭」接受訪問時表示,世錦賽已經唔值得佢再付出自己嘅血、汗水及淚水了。「火箭」:「我甚至已經不想再參加世錦賽,雖然所有記者及媒體都想我參加,但我唔會再出現喺個度。」

世錦賽、桌球大師賽及英國錦標賽被稱為桌球界嘅三大賽,作為現時桌球歷史上贏得最多三大賽冠軍嘅奧蘇利雲卻表示,自己未來唔會再參加三大賽,而只會參加一些相對較小嘅賽事。

近年已經進入無我境界嘅奧蘇利雲,對參加比賽有自己嘅一套,佢唔會咩賽事都參加,特別係一啲好多人參加、有好多輪嘅比賽佢特別唔鍾意,所以唔知係咪因為咁,需要打好多局嘅世錦賽並唔深得佢歡心,因此佢今年參賽嘅時候狀態不佳而早早被淘汰。

《EVA 新世紀福音戰士》聯乘眼藥水睇個款肯定又會大賣特賣,眼藥水主打賣點係極爽快,不過宣傳已成功引發眼球爽快,呢四款眼藥水確實係好吸引
hobby
【超正】《EVA 新世紀福音戰士》聯乘眼藥水「覚醒せよ」一滴入魂 ...
03 Aug 2020
Marvel 亞洲電影《上氣與十環幫傳奇》開始係澳洲復工,澳洲媒體近日仲拍到上氣的拍攝場地,擺滿中國式宮殿以及村莊戶外場景。
hobby
【亞洲英文宇宙】Marvel《上氣與十環幫傳奇》復工拍攝趕下年亞裔市場 ...
03 Aug 2020