{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 07 Aug 2019
【特典活動】日本橫濱市港未來地區「比卡超大量發生」地鐵出閘機比卡比卡

唔係激嬲女朋友,只係又到左一年一度的橫濱市港未來地區舉辦的「ピカチュウ大量発生チュウ(比卡超大量發生)」活動,由14年開始年年8月6日都會有,當你去到橫濱市港未來線港櫻目町站,跟住地面的寵物小精靈腳印去到地鐵出閘機一過就會發出「比卡」的比卡超叫聲,非常有趣可愛。成班人繁忙時間就會發生比卡超一齊大合唱!一共有三部出閘機部部都唔同聲,係咪想瘋狂入閘又再出閘呢?

 

暑假去日本當然是正路之選,如果你會經過橫濱,不妨去睇下橫濱市港未來地區舉辦的「ピカチュウ大量発生チュウ(比卡超大量發生)」活動,成個港未來都係比卡超,而且跟住佢腳印仔出閘仲有特別出閘聲效,唔係狗叫唔係狼吼,係比卡比卡,不過應該唔係鄭中基把聲!

 

活動雖然只得三部機不過部部唔同聲!分別係發出「比卡」、「比卡超」、「比卡比卡」

 

比卡超

 比卡比卡

你仲可以買期間限定(直到8月31日為止)的比卡超一日券車票。

《拳皇》唔打架可以做咩?
hobby
【格鬥少女風】《拳皇》唔打架,玩友情與愛情?!
13 Sep 2019
【西瓜不醉】日本人氣食好西「劈酒西瓜」DIY威士忌打爆請你食 中秋佳節,大家開開心心放好假,和家人朋友食好西,飲飽食醉,咩野煩惱都扔諸腦後,係呢個咁快活的日子,等我推薦大家製作一個專攻假日的好西食品, ...
hobby
【西瓜不醉】日本人氣食好西「劈酒西瓜」DIY威士忌打爆請你食 ... ... ... ... ...
13 Sep 2019