{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 07 Aug 2019
【特典活動】日本橫濱市港未來地區「比卡超大量發生」地鐵出閘機比卡比卡

唔係激嬲女朋友,只係又到左一年一度的橫濱市港未來地區舉辦的「ピカチュウ大量発生チュウ(比卡超大量發生)」活動,由14年開始年年8月6日都會有,當你去到橫濱市港未來線港櫻目町站,跟住地面的寵物小精靈腳印去到地鐵出閘機一過就會發出「比卡」的比卡超叫聲,非常有趣可愛。成班人繁忙時間就會發生比卡超一齊大合唱!一共有三部出閘機部部都唔同聲,係咪想瘋狂入閘又再出閘呢?

 

暑假去日本當然是正路之選,如果你會經過橫濱,不妨去睇下橫濱市港未來地區舉辦的「ピカチュウ大量発生チュウ(比卡超大量發生)」活動,成個港未來都係比卡超,而且跟住佢腳印仔出閘仲有特別出閘聲效,唔係狗叫唔係狼吼,係比卡比卡,不過應該唔係鄭中基把聲!

 

活動雖然只得三部機不過部部唔同聲!分別係發出「比卡」、「比卡超」、「比卡比卡」

 

比卡超

 比卡比卡

你仲可以買期間限定(直到8月31日為止)的比卡超一日券車票。

【DC宇宙】全新串流影視平台HBO Max將推出 《水行俠:亞特蘭提斯之王》動畫 介紹兩樣影視資訊畀大家,第一華納兄弟全身串流影視平台HBO Max 將會係今年第二季係美國上線,到時串流影視平台將會比起而家更加「大 ...
hobby
【DC宇宙】全新串流影視平台HBO Max將推出 《水行俠:亞特蘭提斯之王》動畫 ... ...
17 Jan 2020
睇黎Sneaky要專心Cosplay啦!
hobby
【專注Cosplay直播?】Sneaky宣佈退出LOL Cloud 9戰隊?
16 Jan 2020