{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 23 Aug 2019

日本雜誌《Popeye》前總編輯木下孝浩,離任後加入服裝品牌UNIQLO,負責行銷及推廣。而黎到今日,UNIQLO正式推出一本紙品雜誌《Lifewear》,主理嘅正正就係木下孝浩。

《Lifewear》係以季刊形式與讀者見面的,雜誌係想傳達UNIQLO對於Lifewear嘅理念及想法。內容當然有關於UNIQLO嘅貨品,但係更多嘅係關於生活品味,而第一期就有有關羊毛嘅主題,令你可以更深入去了解有關衣服嘅原料。

現時《Lifewear、》係免費派發的,但只限日本當地,未來香港會否都同步派發則係未知之數。

而能夠喺現時紙品產品需求不斷下降下,UNIQLO仍然相信木下,絕對係非常相信呢位主編擁有起死回生嘅能力,同時亦因為佢本人非常熱愛實體紙品雜誌,所以佢堅信推出《Lifewear》係絕對可行的。

新漫畫連載沒有草薙素子的《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》 各位《攻殼機動隊》的支持者,除左2020年有全新的《攻殼機動隊 SAC_2045》由草薙素子作為主角,描述公安 9 課與眾多恐怖份子對抗的故事外,昨日網 ...
hobby
新漫畫連載沒有草薙素子的《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》
17 Sep 2019
【你睇左未?】全新《侏羅紀世界》微電影8分鐘免費播放 侏羅紀又回來了,2015年的《侏羅紀世界》(Jurassic World),成功令大家又一次重回《侏羅紀公園》(Jurassic Park)的回憶,並成功為侏羅紀帶來新系列, ...
hobby
【你睇左未?】全新《侏羅紀世界》微電影8分鐘免費播放
17 Sep 2019