{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 20 Sep 2019

祖雲達斯球星C朗拿度作為五屆金球獎得主,係目前世界最出色嘅足球員之一,亦都係眾多球迷嘅超級偶像,唔少人為左一睹佢嘅風采而傾盡一切。

而喺出色嘅表現成就及極受歡迎嘅基礎下,C朗拿度獲得足球圈數一數二嘅收入,令佢生活絕對無憂,亦引來不少人羨慕。

不過原來喺光環背後,34歲嘅C朗拿度已經厭倦而家呢種生活,因為佢覺得鎂光燈令佢嘅生活變得無聊,佢更渴望得到嘅係自由。

C朗表示:「能夠成為報紙及電視台嘅頭條,確實是很好的,但經過左15年,我現在更想要私隱。」

「喺過去10年期間,我已經完全沒有私隱。我無辦法同兒子去公園,因為當我出現嘅時候,球迷就會出現,而我嘅孩子及女朋友就會因此而受驚,這亦都會令我感到緊張。」

「當你喺公眾場合嘅時候,你不能做自己,咁樣是很無聊的,所以我才再次獲得自由。」

在 Instagram 查看這則帖子

Recovery time with love

Cristiano Ronaldo(@cristiano)分享的帖子 於 發佈

無錯!自由係連擁有極多財富嘅C朗拿度都想追求嘅野,當佢失去自由嘅時候,無論佢有多少財產都唔能夠令佢滿足,而呢樣正正就係自由嘅可貴之處。

近日香港傳有第五間航空公司大灣區航空申請牌照,逆市之下航空公司真係有得做?亞洲有一間航空公司業績爆出一地眼鏡碎,今年第二季竟然獲利創新高,成為暫時亞洲唯一賺錢航空公司,佢就係台灣中華航空! ... ...
hobby
【航空有得做?】台灣華航逆市盈利亞洲唯一賺錢航空公司
11 Aug 2020
日清杯麵嘅宣傳手法一向都相當有趣,亦睇得出佢哋非常了解日本流行文化。近日佢哋官方Twitter就「推出」咗個杯麵樣嘅保溫壺,假如真係推出,相信又會成為人氣產品。 blockquote class="twitter-tweet"p lang="ja ...
hobby
【日清】日清魔改 杯麵保溫壺
10 Aug 2020