{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 21 Feb 2020

如果要數最受歡迎嘅高達機體,相信黎自《新機動戰記高達W》特別篇《無盡的華爾茲》中由主角希羅尤駕駛嘅天使高達「Wing高達零式改」必定係其一。但你又有無諗過呢部白藍色為主嘅天使高達有一日會墮落,成為一部黑色為主嘅機體呢?

由日本萬代南夢宮娛樂推出嘅手機遊戲《超級機械人大戰DD》近日就進行交換駕駛員活動,第二彈將會由《無盡的華爾茲》以及《叛逆的魯魯修》兩部超人氣動畫攜手合作。

今次合作活動,兩部動畫將以「Zero」作為交織嘅地方,《叛逆的魯魯修》嘅主角魯魯修「Zero」將會駕駛起《無盡的華爾茲》中嘅「Wing Gundam Zero Custom」,而為左配合魯魯修嘅造型,主辦法更製作出一部全新黑色嘅「Wing高達零式改」,而名稱亦更新為「Wing高達零式改叛亂」。

呢部「Wing高達零式改叛亂」機身顏色主要係黑金色,而翅膀則為紅色,有點墮天使的感覺,同時亦與魯魯修這角色的顏色相配襯。

記住唔好出街啦!!
hobby
【Workout From Home】Stay Home!在家試做高強度間歇訓練(HIIT)
10 Apr 2020
【音響探奇】德國L.A一種叫「Corona」電離子高音新冠喇叭單元 而家世界聞Corona色變,早前墨西哥Corona 啤酒就因為疫情而停產,係音響世界原來都有一個好特別的德國喇叭品牌Lansche audio,使用獨家的「Corona ...
hobby
【音響探奇】德國L.A一種叫「Corona」電離子高音新型喇叭單元 ...
09 Apr 2020