{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 29 Jun 2020
【殺菌消毒】韓國LG推有UVnano紫外線消毒無線耳機長期抗疫

韓國LG即將推出一款有驚喜無線耳機產品,主打兩點吸引力,第一係防菌抗病毒自動消毒,因為佢配備有UVnano紫外線消毒充電盒,原理簡單放入就著燈清潔。第二係同英國著名音響品牌Meridian Audio合作,內置高科技“耳機空間處理”加上英式調聲,聲音質素有一定保證,係疫情世代,相信LG呢隻自動消毒耳機同口罩加洗手液係最佳出門拍檔!


LG的新耳機尚未有發售日期,只是宣佈推出,打正旗號殺菌消毒衛生抗疫,暫時型號為Tone Free HBS-FN4和HBS-FN6兩種。全部採用英國Meridian Audio技術同調聲,相信有望七月率先喺美國同歐洲上市出售。


除咗上面提到嘅消毒功能,新耳機主要主打Meridian Audio的技術,作為數碼音響技術先驅Meridian Audio最為人熟悉除左音響就係創建MQA格式,當然今次同LG合作主要係“耳機空間處理”功能,據稱可以建立一個良好嘅音場,讓耳機模擬兩聲道喇叭嘅收聽體驗。直接來講,耳機具有Meridian Audio特制的均衡器和聲音設置,包括有自然,沉浸式,低音增強和高音增強等軟件支援選項。耳機設計有入耳式貼合度,可以加強隔離無源噪音,並且具有環境聲音模式。


除左上面提到特點,同所有新款耳機類同的係擁有IPX4防水認證,具有防水功能,並支援Google Assistant的使用。電池續航時間長達6個小時,另外耳機盒仲可以額外充電兩次,並且支持SBC和AAC藍芽編解碼器等等。


如果你家庭長期處於衛生最高級別應變要求,家中有大有細要確保絕對不能染疫,選擇耳機就要健康為重,LG最新無線藍芽耳機就最適合大家! 



因腦部動脈瘤去世
hobby
【RIP】《Mythbuster》主持Grant Imahara逝世 享年49歲
14 Jul 2020
全球唯一可避過這場空前浩劫的,就只有位於北極圈的格陵蘭。我們不是嚇大的!但而家見到人類會滅亡的末日浩劫電影,個心真係離一離成個人寒一寒! ... ...
hobby
【有點驚】災難片大型隕石群擊地球24小時逃亡去《末世綠洲》求生 ... ...
14 Jul 2020