{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 14 Jul 2020

撲外媒《Hollywood Reporter》報導,Discovery Channel著名節目《Mythbuster》亞裔主持Grant Imahara於日前離世,享年49歲。

圖片:Wikipedia

據《Hollywood Reporter》引述Discovery發言人指,Grant Imahara早前患上腦部動脈瘤,在短時間內病逝。Discovery方面表示Grant係Discovery家族中重要嘅一員,亦係一個美妙嘅人,對失去佢表示痛心。

另外《Mythbuster》時代嘅主持之一Kari Byron早前亦於Twitter中上載佢與Grant的合照,並留言指「有時我希望我擁有時光機」。另一主持Adam Savage亦於Twitter中指「我與Grant Imahara過去22年都是對方大家庭的一部份。他是一個真正厲害的工程師、藝人與表演者,同時也是一個大方、隨和的人。與他工作曾經是那麼有趣,我會掛念我的朋友。」

圖片:Wikipedia

Grant Imahara受另一主持Jamie Hyneman邀請,於《Mythbuster》第三季開始加入,取代原來的Scottie Chapman,於Kari Byron、Tori Belleci成為節目副主持之一,直到2014年節目完結。在節目中他多負責建造實驗中需要用到嘅電子機器。

資料來源:Hollywood Reporter

根據英國Ofccom (英國通訊管理局) 調查疫情期間英國國民睇電視嘅習慣,除咗發現英國國民睇電視時間比起上年同期多超過30%之外,就係發現推出未夠一年嘅Disney串流平台Disney+ 已經進佔串流平台第三,超出英國Sky嘅No ...
hobby
【影視】Disney+ 食正疫情水 火速成為英國第三大串流平台
05 Aug 2020
因為Disney+主打合家歡內容,而呢套一睇就知唔多「歡」,所以就唯有搵Netflix合作
hobby
【影視】Disney或將《The Woman in the Window》售於Netflix播放
05 Aug 2020