{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 14 Jul 2020

撲外媒《Hollywood Reporter》報導,Discovery Channel著名節目《Mythbuster》亞裔主持Grant Imahara於日前離世,享年49歲。

圖片:Wikipedia

據《Hollywood Reporter》引述Discovery發言人指,Grant Imahara早前患上腦部動脈瘤,在短時間內病逝。Discovery方面表示Grant係Discovery家族中重要嘅一員,亦係一個美妙嘅人,對失去佢表示痛心。

另外《Mythbuster》時代嘅主持之一Kari Byron早前亦於Twitter中上載佢與Grant的合照,並留言指「有時我希望我擁有時光機」。另一主持Adam Savage亦於Twitter中指「我與Grant Imahara過去22年都是對方大家庭的一部份。他是一個真正厲害的工程師、藝人與表演者,同時也是一個大方、隨和的人。與他工作曾經是那麼有趣,我會掛念我的朋友。」

圖片:Wikipedia

Grant Imahara受另一主持Jamie Hyneman邀請,於《Mythbuster》第三季開始加入,取代原來的Scottie Chapman,於Kari Byron、Tori Belleci成為節目副主持之一,直到2014年節目完結。在節目中他多負責建造實驗中需要用到嘅電子機器。

資料來源:Hollywood Reporter

琴日同大家介紹過由Strict-G x Alpha Industries推出嘅幾件褸,雖然都充滿高達系列嘅細節,但對於某啲Fans黎講就可能唔夠原汁原味。如果你都係咁諗呢,就要留意下由Bandai推出嘅呢件「《機動戰士高達 Z》地球鹽邦軍 ...
hobby
【玩物】《機動戰士高達 Z》地球聯邦軍飛行外套
26 Nov 2020
據《Deadline》報導,Warner Bros. 於美國時間週三確定會由《Hannibal》男星Mads Mikkelsen 取代Johnny Depp,接任《怪獸與牠們的產地 3》中葛林戴華德一角。 圖片:IMDB 早前Johnny Depp因為於英國輸咗 ...
hobby
【影視】Mads Mikkelsen正式取代Johnny Depp 接任葛林戴華德
26 Nov 2020