{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 23 Feb 2021
【情報洩漏】第三代 AirPods以AirPods Pro樣式現身預計三月正式亮相

蘋果(Apple)第三代 AirPods 又有新情報洩漏,話說有中國媒體公開疑似第三代AirPods,只見佢貌似AirPods Pro ,充電盒體積會比現有的 AirPods Pro略細,耳機採用左更短的耳機柄,保留感壓觸控的力度感測器設計,使用者可以選擇是否搭配耳塞使用,並且沿用 AirPods Pro 的主動式降噪功能,簡單看圖作文就係原本AirPods Pro升級變第三代 AirPods !


第三代AirPods融合第一、第二代的特色,開放式耳機可以為使用者帶來輕鬆的佩戴體驗而不會造成壓迫感,習慣入耳式耳機的人也能選擇裝上隨附的耳塞使用,搭配降噪功能可營造更專注的音樂聆聽環境。我個人認為將AirPods Pro整短少少就變第三代 AirPods!


 

至於第三代 AirPods 幾時正式發佈?傳聞將會係 3 月發表會當中正式現身,同時蘋果好可能將會更新產品線,當中將包含:第六代 iPad mini、24 吋 iMac、AirTags、New iPad Pro。



今次真係上映啦掛!!
hobby
【終於】《新・福音戰士劇場版:||》宣佈3月8日正式上映!
28 Feb 2021
著名動畫《反斗奇兵》入面嘅「薯蛋頭先生」(Mr. Potato Head)搞笑形象深受觀眾歡迎,亦係唔少人嘅童年回憶。近日有美國玩具商宣布,為促進性別平等,未來唔再分薯蛋頭「先生」或「太太」,一律叫做「薯蛋頭」(Pot ...
hobby
【政治正確?】美國玩具商宣布「薯蛋頭」不再分「先生」或「太太」
26 Feb 2021