{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 26 Feb 2024

獅門影業(Lionsgate Films)正式宣布開拍《火影忍者》真人版電影,由《尚氣與十環幫傳奇》導演Destin Daniel Cretton執導及擔任共同編劇,原作者岸本齊史更大讚Destin係不二人選。

對此,原作者岸本齊史表示:「當我得知Destin加入時,我剛好睇完佢所執導嘅動作大片,嗰時我就覺得佢係真人版《火影忍者》嘅理想導演。當我再欣賞埋佢其他作品,了解到佢擅長創作紮實嘅人物劇情片時,我更確信佢係真人版《火影忍者》導演嘅不二人選。而我實際上會見Destin後,發現佢係一位思想開放嘅導演,好樂意接受我提出嘅意見,我相信我哋能夠係製作過程中順利合作,創作出一部兼具動作及深刻劇情嘅電影,我為此感到非常興奮。」

人氣漫畫《火影忍者》於1999年至2014年在《週刊少年Jump》 上連載,累計銷售高達2.5億冊,Fans遍佈全球各地,多年嚟曾被多次改編成電視動漫、劇場版動畫、遊戲及舞台劇。目前未知電影會改編自原作邊一個篇章,亦未知演員人選、預計幾時上映,有待官方後續公布。

資料來源:THR

隨住《鬼滅之刃》最新一季「柱訓練篇」將於30日完結,故事即將進入最終篇章「無限城篇」,正當Fans們猜測最終大戰會以電視動畫還是劇場版呈現時,官方就疑似走漏風聲,意外曝光「無限城篇」將製成三部劇場版播出。 ...
hobby
【動漫】《鬼滅之刃》官方周邊曝「無限城篇」將製成三部劇場版播出
24 Jun 2024
曾為《機動戰士高達》阿寶、《聖鬥士星矢》星矢、《名偵探柯南》安室透等著名角色配音嘅古谷徹,早前被爆出與37歲Fans發生不倫關係長達4年半,甚至強迫對方墮胎並施以暴力行為,引起軒然大波。時隔一個多月,古谷徹 ...
hobby
【日本】古谷徹宣布辭演《名偵探柯南》安室透、《海賊王》薩波
24 Jun 2024