{ SKIP }
文:MenClub 小白臉  
POSTED ON 12 Feb 2019

香港人一年平均飛幾轉日本旅行,可能你地對日本去邊玩去邊到食就熟識啦!唔知你哋對以下日本男士嘅護膚用品品牌又知幾多呢?

【BULK HOMME】

來自日本專業男性保養品牌BULK HOMME。自20157月於日本登場後、短短兩年半期間,獲得不少銷售冠軍,堪稱橫掃保養組合類別嘅常勝軍。期間,亦受品質把關嚴謹嘅日本媒體大讚,而係日本亦有受不少日本男士追捧。就連知名日本明星三浦翔平、窪塚洋介、小林可夢偉、渡部建等,亦是BULK HOMME嘅顧客。

BULK HOMME針對男性肌膚嘅特性,以實用、實證與感性嘅體驗為基準,堅持精選成分,為男性提供最佳保養方案。當中的潔面,化妝水、面霜為BULK HOMME最受歡迎的三大經典産品。

在 Instagram 查看這則貼文

MEN'S SKINCARE COSME 「BULK HOMME」 THE FACE WASH - 洗顔料 #bulkhomme #skincare #cosmetics #white #instagood #instadaily #japan #tokyo

BULK HOMME(@bulkhomme)分享的貼文 於 張貼

值得一提嘅係BULK HOMME 嘅洗面産品採用「生石鹼」,運用濃厚有彈力嘅泡沫,可減少洗臉時的拉扯帶來的傷害,保護皮膚。有效清除多餘的皮脂同污垢外,亦能呵護肌膚。

【THREE】

THREE品牌產品以天然為本,産品包括身體全面的護理。包括頭髮,身體,面部等。護膚同頭髮護理系列同樣以85%以上的天然成分製成,產品當然亦包含不少營養豐富嘅植物精油。

品牌產品嚴選高級日本國產原料作為成分,加埋日本護膚科技,通過不少安全測試及認證,所以係日本亦都係一個受歡迎的男士護膚品牌。品牌創辦人則說他們嘅賣點,就係以自然植物萃取製作成分,著重心靈、身體、肌膚三位一體的平衡感。

所以係新嘅一年,THREE亦推岀男士全新系列,照顧男士「身體、心靈、肌膚」全方位的護理。系列針對男士特有的膚肌問題,解決男士「矛盾肌」。先抑制油光再深入保濕,賦予肌膚舒適及清爽的新印象。

【MUJI】

唔好以為MUJI只係得零食同文具,其實MUJI自家嘅敏感肌護膚系列亦十分岀名。係過去嘅2018@cosme大賞日本藥妝排名中,無印良品敏感肌系列爽膚水更是位居第二,可見佢嘅受歡迎程度係超高。

另外無印良品敏感肌護膚系列不含香料、色素、礦物油、化學防腐劑及酒精亦通過過敏性測試,安全而且實用,專門為敏感肌而設。除此之外敏感肌護膚系列能溫柔呵護容易因為乾燥與壓力而產生問題的敏感肌膚,令肌膚回復水潤健康的狀態。舒緩敏感肌膚之外亦能進行保濕,無印良品嘅敏感肌護膚系列簡直就係敏感肌膚必定要入手嘅護膚系列。

導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 SDCC聖地牙哥動漫展曲終人散,但仲有一單不能數漏的就是《復仇者聯盟4》導演羅素兄弟的兩部新作,一部是大家回憶滿滿聽到都興奮的真人 ...
hobby
導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 ... ... .. ...
23 Jul 2019
日前除咗係 太陽神11號 (Apollo 11) 成功登陸月球50週年外,同時 NASA (美國太空總署) 亦為大家帶嚟一件振奮人心嘅消息,就係 NASA 宣布將會喺2024年前,使用剛建造完成嘅 Orion (獵戶座) 載人太空艙送太空人重返月 ...
tech
NASA獵戶座太空船艙建造完成 2024年前重返月球
23 Jul 2019