{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 Dec 2020

2019-20球季,湖人在疫情之下,同時在閉門嘅球場內成功奪得總冠軍,呢個總冠軍唔單止係屬於上季湖人職球員,同時亦都係獻比離世的Kobe Bryant,亦都係屬於一眾湖人球迷的。

而湖人深明球迷嘅支持有幾重要,所以本來尋日嘅新賽季揭幕戰,除了頒發總冠軍指環之外,亦會將總冠軍旗幟掛上球隊主場館嘅半空。不過,湖人決定先用黑布將總冠軍旗幟包住,等待疫情真係過去,球迷可以再次進入球場嘅時候,先會全場一齊見證揭開呢張總冠軍旗幟嘅一刻。

對於球迷黎講,能夠入場見證總冠軍誕生一刻,或見證愛隊獲取冠軍指環及掛上冠軍旗幟,呢個moment都係非常特別及值得紀念的,所以將呢個moment留比球迷,實在係一件非常窩心的事。

Credit: TIMES/EPA

不過,究竟疫情幾時先真係會過去,球迷幾時可以再次進入球場現場睇波,一切都真係未知之數...

昨日(21日)國際奧林匹克委員會(IOC)主席巴赫(Thomas Bach)接受日媒《共同社》訪問,對於受疫病影響而延期一年嘅東京奧運表示,「目前無任何理由相信7月唔會開幕,所以唔會有PLAN B」,否定京奧會取消或延期可 ...
sports
【奧運】日本否定《泰晤士報》有關傳聞 堅持如期舉辦奧運
22 Jan 2021
大拿拿放棄一個星期28萬鎊呀....
sports
【早走早著】奧斯爾離阿仙奴人工三級跌
19 Jan 2021