{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 06 Dec 2021

相信今季NBA最多人討論嘅其中一位球員,就係今季一場未上,籃網嘅巨星Kyrie Irving。由於Irving拒絕打疫苗,所以佢並唔符合紐約市有關防疫嘅要求,所以佢唔可以代表籃網上陣比賽。而網隊亦表明,如果Irving唔打疫苗,球隊係唔會比佢上場的。

而由於無法上陣,Irving因此而損失1700萬美元嘅收入。而對於外界批評Irving呢個情況,慈世平Metta Sandiford-Artest就出黎撐對方,佢表示唔明點解外界要對Irving咁嬲,佢只係無打疫苗,然後自己損失1700萬美元,其實關外界嘅人咩事?!

確實Irving只係忠於自己嘅選擇,佢決定放棄1700萬美元及上陣機會都唔打疫苗,呢個就係佢自己嘅野,佢願意承擔呢個結果,咁試問其他人憑咩去批評佢? 佢面對咁多外界嘅壓力,仍然堅持自己嘅想法,呢一點其實非常值得Respect的!

全球首富Elon Musk經常都喺Twitter發表驚人言論,而最新「力作」就係今早佢於Twitter高呼「我準備收購曼聯!」令一眾不滿現任班主格拉沙家族好耐嘅曼迷相當興奮。不過Elon Musk係幾個鐘後就澄清,佢唔係真係打算買曼 ...
sports
【首富】Elon Musk準備收購曼聯?「我講笑咋!」
17 Aug 2022
尼馬預計即將離隊!
sports
【足球】尼馬將被巴黎趕走,唔知會碌去邊呢?
29 Jun 2022