{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 21 May 2019
由日本電影票房《名偵探柯南》可以贏到《Avenger 4:EndgGame》可以話你知日本卡通動漫嘅支持度同實力有幾咁勁之際,本年度2019春夏UNIQLO UT系列嘅MANGA動漫系列正式發佈。今季MANGA UT系列囊括共14部超人氣卡通漫畫,包括連載於《週刊少年Jump》的《我的英雄學院》、《火影忍者疾風傳》、《全職獵人》,以及90年代的經典名作、《幽遊白書》、《山T女福星》、《亂馬½》、《犬夜叉》等,鍾意邊件MANGA UT,完全出賣晒你漫畫年齡!

今次最搶眼莫過於《幽遊白書》的靈丸tee,要知道90年代時呢部冨樫義博成名作,市場上仍未有大量週邊商品,今次可以$99買返個青春回憶返嚟,好抵!


於至近年最火熱嘅後起之秀漫畫非《我的英雄學院》莫屬!揀得《我的英雄學院》都証明你幾夠young!
至於日本著名女作家高橋留美子,佢旗下嘅《山T女福星》、《亂馬½》、《犬夜叉》今鋪一次過晒冷式出tee。鍾意高橋留美子嘅朋友機會難得了!


2019春夏UNIQLO的Manga UT系列共推出49款,成人男女裝每件$99、童裝每件$79,5月24日於各大門市及網絡旗艦店正式推出。

在2000年代科技發展飛起的同時,近年由健康有機,到再生環保都是城市人關注嘅議題。但關注還關注,要身體力行,以行動為環保出一分力,更加重要。今次就由荷里活著名影星Will Smith的兒子Jaden Smith以源頭減廢為目 ...
style
【星二代Jaden Smith加持】再生紙盒環保礦泉水 Just Water
17 Sep 2019
曾於日本裏原宿文化中呼風喚雨的日本街牌中,看着NUMBER (N)INE、Bape等殞落,由高橋盾主理的品牌UNDERCOVER,可算是碩果僅存,依然屹立不倒的日本文化代表。而近年UNDERCOVER與Nike合作的Gyakusou系列,去到另外成 ...
style
【美日聯乘突襲】Off-White x UNDERCOVER「UNDEROFFWHITECOVERS」聯乘系列 ...
17 Sep 2019