{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 21 May 2019
由日本電影票房《名偵探柯南》可以贏到《Avenger 4:EndgGame》可以話你知日本卡通動漫嘅支持度同實力有幾咁勁之際,本年度2019春夏UNIQLO UT系列嘅MANGA動漫系列正式發佈。今季MANGA UT系列囊括共14部超人氣卡通漫畫,包括連載於《週刊少年Jump》的《我的英雄學院》、《火影忍者疾風傳》、《全職獵人》,以及90年代的經典名作、《幽遊白書》、《山T女福星》、《亂馬½》、《犬夜叉》等,鍾意邊件MANGA UT,完全出賣晒你漫畫年齡!

今次最搶眼莫過於《幽遊白書》的靈丸tee,要知道90年代時呢部冨樫義博成名作,市場上仍未有大量週邊商品,今次可以$99買返個青春回憶返嚟,好抵!


於至近年最火熱嘅後起之秀漫畫非《我的英雄學院》莫屬!揀得《我的英雄學院》都証明你幾夠young!
至於日本著名女作家高橋留美子,佢旗下嘅《山T女福星》、《亂馬½》、《犬夜叉》今鋪一次過晒冷式出tee。鍾意高橋留美子嘅朋友機會難得了!


2019春夏UNIQLO的Manga UT系列共推出49款,成人男女裝每件$99、童裝每件$79,5月24日於各大門市及網絡旗艦店正式推出。

在Hedi Silmane 赴任CELINE之前,對Hi-Fashion稍有資歷的話,大概會想像到Hedi 會為CELINE帶來的,是成為全球焦點品牌的壓力,以及Hedi Silmane最擅長的搖滾窄cut。如是者,來到第3個fashion show季度,在其他Hi-Fas ...
style
【真係小喇叭】CELINE 70’s搖滾之夜 s/s2020系列
26 Jun 2019
作為百年米蘭奢侈品牌代表,Prada理應是皮革物料,高級生產工藝的擁戴者。但Miuccia Prada於1984年創出Pocone尼龍袋系列,起初推出時並沒有多大的迴響,但Pocone系列輕便易用,卻在米蘭及倫敦的時尚街道慢慢普及,繼 ...
style
【經典尼龍包進化】Prada推出再生尼龍Prada Re-Nylon袋系列
26 Jun 2019