{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 06 Feb 2020
由尾花大輔主理的N.HOOLYWOOD,在擁有季度服飾系列之餘,亦設有以軍事題材為靈感的常規支線「N.HOOLYWOOD TEST PRODUCT EXCHANGE SERVICE」,負責推出一些定番item好似tee、帆布鞋、甚至是毛巾、襪、收納袋等。而今次N.HOOLYWOOD更食正天時地利,再度推出N.HOOLYWOOD醫用口罩,每包有黑白各一個,售價只需770円(連稅),以家下時勢,隨時平過街邊藥房嘅炒價口罩!

以軍事為設計概念的TEST PRODUCT EXCHANGE SERVICE支線,這個口罩上面就印有「如何正確使用口罩的教學」,靈感參考自軍用品上的說明書。相信對唔識用口罩的大眾來說,這些資訊相當實用。不過,佢哋識唔識字又係另一回事。

要清楚這pack N.HOOLYWOOD口罩的包裝上並沒寫上BFE、VFE等相關規格,而產地亦寫上made in China,究竟實際功用有幾大,就不得而知了。

除咗口罩之外,N.HOOLYWOOD亦的毛巾、錶帶等basic item亦同告上架。

尤達大師 + 莉亞公主
style
【原力提升】adidas x STAR WARS新推兩大主題鞋款!
21 Sep 2020
早前流行Fast Fashion,結果大家屋企都買落一堆一係冇著過、一係只著過幾次嘅衫褲鞋襪,造成各種浪費。而近年就反其道而行,流行環保物料,令大家可以繼續買新嘢之餘,又能為環保出一分力。例如香港品牌「LANE-EIGHT ...
style
【衣著】香港品牌膠樽變鞋 LANE-EIGHT Trainer AD1推新色
15 Sep 2020