{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 23 Mar 2020
在木村拓哉的1二女Kōki出道兩年,成為日本最強星二代之後,就連上星期其大女木村心美也以藝名「Cocomi」出道,並登上《Vogue》封面。雖然木村拓哉的兩位千金確係充滿星味,但對於木村長年fans而言,男神的地位毫無動搖過。而其實父親亦在女性時裝雜誌《ELLE Japan》4月號的內頁Elle Men登場,比起兩位星二代,Sorry,睇木村先至係主菜!

今次木村拓哉登陸女性時裝雜誌《ELLE Japan》,整輯相就邀請到攝影大師森山大道操刀,在2020年初的「日本第一歡樂街」之稱的新宿黃金街,拍下木村穿上Anthony Vaccarello主理的Saint Laurent(YSL)各種造型。現年47歲的木村拓哉已經唔係出道時的青靚白淨,但男士魅力卻與日俱增!


其中最特別係今乃攝影大師森山大道與木村拓哉的首次合作,因此風格上與大家見慣的木村style確係有啲唔同,更加值得收藏!

共9頁的相輯與訪問中,主要係講返今年一月發行個人專輯《Go with the Flow》,以及二月完成個人巡迴演唱會等音樂事業的發展。如果想睇返木村家庭的八卦,反而可以睇返大女木村心美Cocomi在《Vogue》的訪問。
設計從來都係條條大路通羅馬,既有品牌開發出極端複雜的系統。亦有品牌由簡單的概念,製作出符合人體工學的設計。好像2014年由Keen以「兩條鞋繩、一個鞋底」製作的UNEEK,簡單又舒適的設計,無論戶外抑或城市着用均 ...
style
【EVA波鞋底注入】Keen全新改良作UNEEK SNK登陸香港
27 Mar 2020
作為Nike的一個革命性技術, Air Max自1987年3月26日發佈這個 Air 氣墊外露的視覺設計,首對鞋款Air Max 1至今依然是Nike 標誌性鞋款。在 Nike亦將3.26定為Air Max Day在全球的舉辦紀念活動,而今年度的Air Max Day ...
style
【全新Air Max 2090面世】3.36 Air Max Day 2020 波鞋裝置藝術展
26 Mar 2020