{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 15 Jan 2021

數吓手指,下個月就係新年啦。除咗可以放返幾日假休息,最緊要就喺「送舊迎新」,畀個機會自己買新衫。一眾品牌當然唔執輸出返套新年系列賺返筆啦,Nike亦唔例外推出農曆新年特別版新鞋。

提到中秋就會諗起月餅,咁提到新年大家又會諗起咩?我諗大家都係諗起利是㗎啦,其實仲有好多元素嘅,例如已經喺香港絕跡(嗰啲犯法行為就唔算啦)嘅炮仗。NIKE今次以炮仗為設計靈感,推出男女裝運動鞋「NIKE DUNK OG」及女裝運動鞋「NIKE DUNK LOW DISRUPT」。

NIKE DUNK OG(圖片:NIKE)

NIKE DUNK OG以三層不同設計搭配,第一層係藍色為主,模仿炮仗包裝紙;第二層以炮仗紅色為主色,第三層黑色代表炮仗燒完後嘅灰燼。

NIKE DUNK LOW DISRUP(圖片:NIKE)

NIKE DUNK LOW DISRUPT以粉紅色為主,Nike標誌用咗熱力敏感人造皮革,經摩擦後會變色,鞋面上仲有個炮仗卡通公仔。

資料來源:NIKE
Fashion嘅野我真係識鐵條咩....
style
【潮物】Crocs膠鞋加名牌高踭有無得諗? 咪玩啦....
10 Jun 2021
戴眼鏡主要有兩個目的,一就係你對眼唔好真係需要佢幫手提升視力,二就係與視力無關你純粹想副眼鏡幫你提升顏值。而無論你係屬於邊一個目的,只要你對眼鏡有返些少要求,就好有機會聽過The New Black Optical個名。 ...
style
【造型】進軍新界 本港日本手造眼鏡名所進駐荃灣
26 May 2021