{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 16 Apr 2021

日本BANDAI見上次反應唔錯,最近就宣布推出「MS系列家居服」第二彈,今次將以劇場版《機動戰士高達 馬沙之反擊》嘅沙薩比同ν高達為靈感,設計出舒服又型格嘅家居服。唔知著完係咪可以有三倍速呢?

同上次一樣,每套家居服都有一件T-Shirt、一條Boxer同一對襪,不過喺官網就無得一套過咁買,要自己逐Part買去砌返一套出嚟。咁都有好處嘅,大家可以自由組合,整返套沙薩比T-Shirt配v高達Boxer都幾過癮。

T-Shirt印有機體胸甲圖案,而v高達版本手臀上更印有v高達Logo,售價為4,400日圓(約$310港幣)

Boxer方面採用裙甲圖案設計,褲頭帶仲有埋機身編號,著上身應該會非常搞笑,更可能會有「三倍速」!售價為3,850日圓(約$270港幣)。

而襪嘅部份就參照咗機體足部設計,腳跟後方印有機身編號,售價為為1,980日圓(約$140港幣)。

資料來源:日本BANDAI

近日,一個名為 GR10K 的意大利品牌推出了一款具防火功能的 Salomon 鞋款 ,因而引起了不少人的注意。雖然近年時裝界越來越講求功能性和實用性,但當你仔細研究,就會發現大多都只是如出一轍的所謂「防水」和「多口 ...
style
家族是 Gore-Tex 布料的生產商、設計出具防火功能的 Salomon,解構最神秘的意大利品牌 GR10K
01 Dec 2023
不知道你小時候看的是《多啦A夢》還是《叮噹》呢?《多啦A夢》伴隨幾代人成長,今年迎來作者藤子F不二雄誕生 90 週年,為了隆重其事,PORTER 就與這位卡通人物攜手推出全新的合作系列,當中的設計更是充滿心思! ...
style
Porter 驚喜聯乘《多啦A夢》,多啦A夢也化身 Porter「行李員」!
29 Nov 2023