{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 24 Aug 2023

KAWS與UNIQLO嘅聯乘系列最早可以追溯至2016年,期間推出過「KAWS X PEANUTS」、「KAWS x Sesame Street」等火紅系列,每次開賣都會引起排隊搶購及炒賣風潮。雖然KAWS曾經表示2019年嘅「KAWS: SUMMER UT」系列係雙方最後一次合作,不過最近突然「反口」,宣布即將再推全新聯乘系列

從官方宣傳片可見,KAWS經典角色Companion從一堆寫住KAWS嘅書牆中破牆而出,並用力伸出雙手展示一件印有《What Party: Tide》嘅白色T-Shirt,預計今次聯乘系列可能會以《KAWS:WHAT PARTY》展覽為主題,將展出嘅作品印到T-Shirt上,詳情有待官方後續公布。

View this post on Instagram

A post shared by UNIQLO UT (@uniqlo.ut)

回想起10年前,余文樂人氣一時無兩,不論喺娛樂圈定還是時裝界都擁有巨大號召力,而佢當時創立嘅品牌 Madness 亦因而大受歡迎,唔少粉絲同潮人都特登排隊購買 Madness 嘅單品,不過到咗十年後嘅今日,大家係咪都逐漸 ...
style
Madness 踏入十週年,你有幾耐冇聽過「Madness」呢個名?
20 Feb 2024
自從數年前 Donald Trump 失敗連任美國總統後,在媒體前的曝光率便大大下降,本以為 Donald Trump 只會專注於政商界,誰不知最近 Donald Trump 就跨足波鞋界,並推出了一款名為「永不投降」的鞋款! ...
style
前美國總統 Donald Trump 推出名為「永不投降」的鞋款,竟然在短短兩小時便馬上售罄?
19 Feb 2024