{ SKIP }
文:MenClub jimjimmay  圖:互聯網
POSTED ON 27 Jul 2015
好似幾個前先為買Pharrell Williams x Adidas Originals Superstar Supercolour邊隻色而頭痕,好啦,幾經諗爆頭終於決定到,點知道,轉個頭品牌又話宣佈係8月份會同Pharrell Williams再次聯手,推出「Supershell」系列。聽個名都知,新設計唔玩色轉玩「殼」,即係鞋頭位置將會係重點處理部份,Pharrell已經聯絡佢一班散落世界各地嘅藝術家朋友,大家一齊合作,將Superstar嘅鞋頭部份當畫板,亦是第一次這款鞋款的貝殼鞋頭被畫上唔同嘅設計,而鞋身部份就會keep住低調,只係輕輕掃上黑或白色作襯托。新系列將會8月7日發售。


在 Blokecore 熱潮加上歐國盃和即將來臨的巴黎奧運多重催谷之下,令足球球衣成為了時裝潮文,令運動品牌們從中發現其市場所在。放眼本年度國家隊球衣,就會發現在設計上明顯地比起往年的設計更具吸引力。 向來對於 ...
style
山本耀司為日本隊所打造的 「火焰戰衣」,能否燃起球隊戰意?
24 Jun 2024
可能眼見近年 Blokecore 的足球狂熱 ,Louis Vuitton 在剛發佈的 2025 春夏男裝系列中,竟然推出了一雙黑白色,外表極具復古味的足球波砵! 乍看之下 ,這雙名為「Footprint Soccer Boots」的波砵 ...
style
Louis Vuitton 於 2025春夏系列推出一雙黑白復古「釘砵」,你捨唔得著嚟踢波?
20 Jun 2024