{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 05 Jan 2023

丹麥視聽品牌Bang & Olufsen將乘農曆新年推出以「吟遊絲路」為主題嘅「2023 年新春限定系列」,簡單啲講,就係為品牌五款產品出個新色。

Beosound A1

Beolit 20 

「2023年新春限量限定系列」將包括五款 Bang & Olufsen 標誌性產品:Beoplay A9 Wifi 家用無線喇叭、Beolit 20 可攜式藍牙喇叭、Beosound A1 可攜式藍牙喇叭、Beoplay H95 頭戴式耳機及 Beoplay EX 真無線主動降噪耳機。而新色就有三隻,分別係「月蝕紅」、「翡翠綠」同「璀燦金」。其中 Beosound A1 (HK$2,798) 和 Beolit 20 (HK$4,998) 亦會加入手工編制皮革萬字結,象徵美滿團圓。而Beopaly EX (HK$3,678) 及 Beoplay H95 (HK$8,498) 兩款耳機就只有「月蝕紅」與「璀璨金」 兩款新色。

Beopaly EX
Beoplay H95

家居音響 Beoplay A9 (HK$30,980) 嘅面罩設計,就加入上以連綿音樂條靈感嘅線條刺繡,腳架方面亦換上月蝕紅。

Beoplay A9

同時喺包裝上Bang & Olufsen亦有花心思,將五款新春限量限定系列嘅包裝一字排開,就會組成一條「優雅、柔和的音樂緞帶」,也寓意 Bang & Olufsen 透過節慶,陪伴一年一度親朋好友聚首的美好時刻。

人工智能聊天機械人「ChatGPT」自去年11月推出後大受歡迎,能夠幫助用戶翻譯文本、寫email、修改文法甚至乎吟詩作對,三個月都唔夠活躍用戶已已突破1億人。最近有消息指,中國科技巨頭百度亦不甘後人,計劃今年3月推 ...
tech
【人工智能】消息指百度正開發類似ChatGPT的AI聊天機械人
02 Feb 2023
俗話有云,「愛」並不是講出來就可以,是要「做」出來的請不要曲解我的意思,我只是希望提醒各位男士:情人節即將到來,不論是為了氹女友高興,還是求生意志的展現,都是時候為你的女朋友準備一份特別的禮物了!送花 ...
tech
【情人節】女生最愛!暖男風情人節禮物指南!
01 Feb 2023