{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 18 Feb 2019

唔少人對電影場景都充滿憧憬,不過人生有幾何可以圓夢,實現到同電影中一樣嘅畫面呢?其實圓夢唔一定要靠人,可以靠自己嘅~就好似外國一位科幻作家Jared Gray咁,佢係一位患有睡眠呼吸暂停嘅患者,同時亦係一位忠實嘅《異形》粉絲,自從被醫生告知瞓覺時要戴著呼吸器先安全,佢就諗,既然都要戴住呼吸器,不如試下還原《異形》裡面嘅其中一個場景?於是,DIY「異形呼吸器」就此誕生!

原本Jared用嘅呼吸器係咁樣,套喺頭上蓋住鼻同嘴,等佢可以順利呼吸。

有咗整「異形呼吸器」嘅Idea之後,佢就開始著手DIY,首先買個異形模型,然後將佢同呼吸器組合埋一齊。

當Jared瞓覺時,就咁睇就好似被異形寄生咗喺臉上咁,雖然旁人睇落好似好得人驚咁,但佢個人就相當滿意,仲話冇人再咁叫醒佢,阻住佢瞓覺添呀!

你哋又覺得當中邊個嘅童顏最可愛呢?
gags
變晒「超級小朋友」童顏Filter惡搞「復仇者聯盟」
20 May 2019
如果將呢個小丑造型嘅麥當勞叔叔加上更恐怖嘅元素,又會變成點呢?
gags
不一樣的麥當勞叔叔 速食店化身邪惡奸角
17 May 2019