{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 06 Mar 2018
我唔知大家對爵士樂有幾深研究,但老老實實我對上一次聽Jazz已經係睇《La La Land》嘅時候,亦因為係咁我印象中嘅Jazz琴手就係Ryan Gosling咁嘅樣——所以你明我見到呢位高木里代子時有幾咁驚為天人呢?

呢位高木里代子雖然係一個貨真價實嘅爵士樂琴手,但卻有住毫不輸蝕畀水著偶像嘅身材。高木里代子早於2015年就因為於「東京Jazz 2015」以一襲白色比堅尼上台表演而震驚全場,棉花糖一樣嘅豐滿身型亦令日本傳媒以「才色兼備」黎形容佢,後來更得到AVEX賞色…呀係賞「識」而推出個人CD。或者深知Fans們同時追求耳朵同眼睛嘅快感,高木里代子喺自己嘅Youtube Channel上經常以不同裝扮出現,IG又「盡顯事業心」,真係差啲流出黎呀…啲耳油。

相信認識高木里代子之後,大家都會突然對爵士樂好有興趣!我就精選咗佢Youtube上幾條特別好睇嘅片畀大家,大家慢慢欣賞啦下。

riyoriyo_ on Twitter

riyokotakagi on Instagram

擺動一定相當有力!
girls
鋼腰極迷人 Stefanie Knight
18 Dec 2018
叔叔帶你上天台講故仔呀下!
girls
說故事的美女 超可愛台妹「珊迪」
17 Dec 2018