{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Apr 2022

雖然話大部份男人都鍾意女人,但口味呢家嘢總係有些少唔同,所以要知道一個寫真女星受唔受歡迎,最客觀嘅就係睇佢出過幾多本寫真、幾多隻寫真DVD,一直出就即係一直有人買、一直有人買就即係一直受歡迎。而今晚要介紹嘅呢位大原優乃,由2017年9月到2021年12月期間,就總共出咗近40本寫真集!好明顯就夠哂紅啦?

其實去年4月時我哋就已經介紹過大原優乃,現年22歲嘅佢乃係童星出道,10歲時就加入少年偶像團體「Dream5」,曾經上紅白唱過《妖怪手錶》主題曲,後來團體解散,大原優乃於2017年轉職為寫真女星,憑154cm身高配F Cup身材,加上日本人至愛嘅「Kawaii」樣貌,曾N次登上少年雜誌封面,從此踏出成為一線女星之路。

而近年少年雜誌會為部份封面女星推出「主題寫真」,簡單黎講就即係將封面寫真搭多幾張相,另外拎出黎賣賺多筆。而大原優乃3年幾內與各大少年雜誌合作出咗35套寫真,再加佢自己出嘅兩本寫真集,大大小小夾埋近40本!可見佢嘅吸睛同吸金能力有幾高!而且同一年前相比,睇得出佢少咗啲Baby Fat,成個人越黎越有女人味,睇黎只要佢肯繼續出,啲寫真都一定繼續大賣啦!

圖片:yuno_ohara on IG

唔少傳媒都會用頗為誇張嘅標題黎吸引讀者睇篇報導,而呢個習慣並唔係香港傳媒獨有,就睇睇日本少年雜誌點樣形容佢哋水著寫真,嘢嘢唔係「最強」、「最高」就「No.1」,你就知道日本傳媒都深諳此道。今日要介紹嘅呢位 ...
girls
【深夜】水著寫真史上最佳傑作?「熊澤風花」
26 May 2022
日本女藝人嘅「銜頭」通常有兩款,一款就係有幾大吹幾大,例如環奈BB當年被稱為「千年一遇美少女」,然後就有好多「二千年一遇」、「一億光年美少女」等等;另一款就係強調個女仔有幾普通,好似今日要介紹嘅呢位「た ...
girls
【深夜】普通女子的初次水著封面 「たゆらもも」
25 May 2022