{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 09 Jun 2022

日本之所以能夠發掘到咁多寫真女星、女演員,除咗因為當地真係唔少靚女之外,更重要係佢哋每年都有N個選美比賽,唔少女星都係透過參加呢啲比賽而出道。好似接下來要介紹嘅呢位「竹内詩乃」,就係去年「今、日本で一番制服が似合う男女 (現在日本穿制服最好看的男女)」比賽嘅冠軍。

即將20歲嘅「竹内詩乃」,早於14歲時就已經被星探於原宿街頭發掘,參加過電視連續劇、電影以至舞台劇演出。同時由2017年起佢就每年都參加「今、日本で一番制服が似合う男女」比賽,結果去到第五年、高中畢業前夕先成功奪冠。奪冠後就開始為《週刊Playboy》、《Flash》等雜誌拍攝水著寫真。黎緊7月更會推出首本個人寫真集《內緒》,首次挑戰性感風。

平心而論,「竹内詩乃」好明顯就唔係靠出眾身材而受大家注目,但作為「全日本穿制服最好看的女子」,佢的確係有高校生嗰種清澀、純樸嘅氣質,睇佢啲水著寫真硬係有種「做壞事」嘅感覺——或者就係因為咁所以大家先鍾意?

圖片:takeuchi_shino on Twitter

唔少日本女仔自細嘅願望就係加入演藝界,做偶像又好、模特兒又好、演員又好,反正佢哋就係會想盡辦法留喺業界之中成就自己嘅夢想。但同時亦有人選擇急流勇退,從幕前工作退下來。好似今晚要介紹嘅呢位「斉藤優里」咁 ...
girls
【深夜】已成絕唱 已引退的乃木坂46「斉藤優里」
27 Jun 2022
唔少學者、研究都表示,如果情侶想段關係能夠長久、甚至只係性生活得到滿足,最重要嘅一點就係保持新鮮感。而對男人黎講,要保持新鮮感嘅最簡單方法,就係女伴久唔久換下不同造型、扮演唔同角色,明明係同一個人但有 ...
girls
【深夜】造型百變 韓國性感換衫YouTuber「Irene/ 명아」
23 Jun 2022