{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 14 Nov 2022

上星期就同大家介紹過,日本女子偶像團體 「#ババババンビ」嘅七名成員於近年都先後加入寫真界,堪稱「全員水著中」,而其中一位成員就係我哋已經介紹過好幾次嘅「岸みゆ」。咁點解今日又介紹?因為學桂神話齋,好波不妨一睇再睇嘛。

現年21歲嘅「岸みゆ」,乃係「#ババババンビ」嘅五名成員之一,亦係去年「宇咲」加入前團體中最年輕嘅成員。而講起當初岸みゆ能夠入行,其實都係拜日本大熱嘅TikTok所致。卻就當時仲讀緊高中嘅岸みゆ有玩TikTok嘅習慣,而當時一頭金髮嘅佢就上傳咗一條食烏冬嘅影片,結果唔知點解就爆紅,然後就收到現時經理人嘅電話邀請加盟。隨住目前人氣增加,當日岸みゆ食烏冬嘅鋪頭亦被Fans稱為「傳說開始的店舖」。

而岸みゆ仲有另一個特點,就係佢身材非常嬌小,只有145cm。據佢於訪問時透露,自己好細個開始就已經停止長高,以前讀書嗰陣年年都係排第一,而且佢仲矮到捉唔到日本電車上嘅扶手,所以曾經好討厭自己嘅身高。不過自從加入演藝界後,佢就發現原來身高係佢嘅武器。其實又啱呀,因為數字上黎講,岸みゆ嘅上圍只有29c,但就係因為佢身材嬌小,所以影出黎都幾有睇頭架!

IG:miyu_kishi0213

早幾年新聞好流行提起「一帶一路」,不過隨住世界政局改變,最近期提起「一帶一路」,已經係解釋緊柬埔寨個KK園區究竟係點樣黎。新聞上嘅一帶一路冇人提唔緊要,日本寫真界就仲有人記得「一帶一露」,而佢就係日本IG ...
girls
【深夜】傳說中嘅一帶一露!似鳥沙也加首本實體寫真
29 Nov 2022
大家成日話香港媒體係標題黨,其實諗條夠搶眼嘅題目不嬲都係媒體嘅工作之一,好似我今日搵緊有咩女仔可以介紹畀大家時,就見到一個美女寫真上面竟然大大隻字寫住「透J之衝擊」。好地地一個女仔做咩要「透J」?莫非那 ...
girls
【深夜】這麼可愛的不是男子!日本寫真星「透」J之衝擊
28 Nov 2022