{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Dec 2022

比起以往大家打死一份工,近年身兼多職嘅「Slasher」模式就更受年輕人歡迎。而以下要介紹要呢位「鹿目凛」就同樣係一位Slasher,因為佢既係一名偶像團體成員、同時又係一個插畫家、漫畫家,更重要嘅係,就係佢亦係一位寫真女星!

現年26歲嘅鹿目凛,18歲時就以偶像團體「Baseball Girl (後來改名為Baboga!)」嘅助理成員身份出道,同年10月升格為正式成員,不過你睇呢隊組合連個Wikipedia專頁都冇,就知佢哋嘅知名度頗為有限。好在當時鹿目凛有畫開插畫,而佢嘅作品就得到SKE48成員松井玲奈以及HKT48嘅指原莉乃注意,令其Twitter人數急增,後來更於雜誌開始連載四格漫畫,成功靠自己殺出一條血路。

2016年時,鹿目凛再進一步,參加《BUBKA》雜誌嘅封面計劃,首次拍攝寫真。後來佢加入另一個偶像團體「電波組.inc」,兼多次與隊內另一成員根本凪一同拍攝水著寫真,更令其人氣再進一步。不過近來根本凪因身體問題而引退,鹿目凛就開始以個人身份為雜誌拍攝寫真,其IG上亦有大量性感靚相。大家不妨去留意下啦。

IG:kaname_rin

日本係一個對紋身相當敏感嘅國家,就算你係外國人,就係你唔係「雕龍雕鳳」,都好可能因為紋身而被禁止出入大眾溫泉,更惶論藝人於大眾媒體中露出紋身。不過近年日本對於紋身嘅睇法似乎略有鬆動,例如K-1格鬥上月終 ...
girls
【深夜】紋身解禁 韓系日本辣妹「PyunA」
19 Apr 2024
近年潮流興「Y2K」(當我都拎黎講嘅時候,個潮流好可能就黎過),大家應該都見到唔少依家十八廿二嘅少女、著住我哋十八廿二時候風格嘅衫粗略地講,即係「MK妹」!但「MK妹」其實不限於打扮,其實仲描述緊當年某部份 ...
girls
【深夜】日本王道MK妹!人生進程超快嘅「小田愛実」
17 Apr 2024