{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 20 Nov 2023

所謂「好嘅開始就係成功嘅一半」,喺競爭激烈、人才輩出嘅日本寫真偶像市場中,一名新人出道時獲得嘅人氣同注意力,好大程度會決定佢未來嘅事業發展。個頭開得好,可能一年內就成為邀約不斷嘅一線女星;否則就可能要浮沉一段時間先再有機會。咁點先算係「最強開局」?大概就係好似今晚要介紹嘅呢位「奥村梨穂」咁啦!

現年20歲嘅「奥村梨穂」,出身於熊本縣,高中畢業後就毅然上京追夢,去年12月先以女子偶像團體「IIIIIIDIOM」嘅創團成員身份正式出道。今年4月時佢以團體身份出席「TOKYO GRAVURE IDOL FESTIVAL」以水著打扮亮相,結果超豐滿身材極為吸睛,就連閱女無數嘅《週刊Playboy》編輯部都指當時係「驚為天人」。或者就係見到自己嘅潛水,所以「奥村梨穂」於8月31日,即係出道僅8個月左右就宣佈退團,並隨即加入寫真界,更創下同時登上《週刊Playboy》以及《Young Magazine》(提提大家,兩間出版社黎) 嘅壯舉,號稱新一代「神Body」! 

「奥村梨穂」接受《週Play》訪問時透露,由於自己身材由細到大都非常豐,大到就算佢只係正常生活,心口都會墜到覺得痛,而且著咩衫都非常顯眼,所以佢一直都只想將其隱藏起來。但多得媽媽鼓勵佢「你天生就係做寫真女星嘅材料」,佢先決定好好利用自己嘅天生優勢。或者我哋都要佢對媽媽致上謝意啦!

IG:riho_okumura_official

雖然喺日本做寫真女星素來都冇咩真正嘅年齡下限,唔少人十五六七歲就已經出緊幾隻DVD,但一般黎講都會與女星成年與否作一個界線,成年後於作品數量及尺度方面都會擁有更大自由度,簡單黎講即係可以大展拳腳!而今晚 ...
girls
【深夜】18歲生日後寫真連發 「制コレ」冠軍「蓬莱舞」
12 Apr 2024
有留意開日本偶像界新聞嘅你,或者早就注意到AKB48嘅人氣大不如前,早前我亦同大家報導過有日本文化分析師指出AKB成員不停出走,頗有末落之勢。不過AKB成團唔紅,就唔代表所有AKB成員都唔紅。好似3月時正式卒業嘅「 ...
girls
【深夜】AKB卒業又一人 「岡部麟」初寫真未發售先再版
10 Apr 2024