{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 15 Mar 2024

雖然話於網絡世界、社群媒體之中,任何都可以有成名嘅機會,但有時呢啲成名機會往往會黎得猝不及防,甚至奇奇怪怪、尷尷尬尬。好似今晚要同大家介紹嘅呢位「ときちゃん」咁,就因為上年一條無心插柳嘅「尷尬兔女郎跳舞片」而爆紅,除咗一舉將佢送入寫真界外,更令佢一度成為寫真銷量冠軍!

現年28歲嘅「ときちゃん」自2021年起就成為TikTok創作者,憑住時而搞笑、時而性感、時而仲玩埋「百合」嘅影片,以及於X(Twitter)上發佈嘅性感造型相而獲得眾多追蹤。不過要數到佢真係廣為人知嘅契機,就要講到去年大約4月時,佢應TikTok Fans嘅要求而著起性感兔女郎服裝於家中拍攝,期間為免浪費個裝扮,於是順手拍多條15秒嘅跳舞短片。

唔知係佢咁啱個肚唔舒服定係套衫太令人害羞,反正影片初段就見到佢可愛地「扭扭擰擰」,然後突然進入狀態賣萌跳舞。結果佢將呢段集可愛、性感、反差於一身嘅影片放上X後,瞬間就吸引到數百萬次觀看,一度成為日本網絡熱話。佢嘅X追縱人數亦於一個星期內暴增10萬。(影片Link

亦因為呢次爆紅,佢於去年7月就獲得日本雜誌邀請拍攝水著寫真,結果一躍成為DMM寫真榜上嘅銷售冠軍,隨後後為《Weekly Big Comic Spirits》及《週刊Post》等雜誌拍攝嘅性感寫真亦獲得大眾一致好評,成為近年從KOL界轉戰寫真界最成功嘅例子!

IG:tokicha1995

日本係一個對紋身相當敏感嘅國家,就算你係外國人,就係你唔係「雕龍雕鳳」,都好可能因為紋身而被禁止出入大眾溫泉,更惶論藝人於大眾媒體中露出紋身。不過近年日本對於紋身嘅睇法似乎略有鬆動,例如K-1格鬥上月終 ...
girls
【深夜】紋身解禁 韓系日本辣妹「PyunA」
19 Apr 2024
近年潮流興「Y2K」(當我都拎黎講嘅時候,個潮流好可能就黎過),大家應該都見到唔少依家十八廿二嘅少女、著住我哋十八廿二時候風格嘅衫粗略地講,即係「MK妹」!但「MK妹」其實不限於打扮,其實仲描述緊當年某部份 ...
girls
【深夜】日本王道MK妹!人生進程超快嘅「小田愛実」
17 Apr 2024