{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 22 Mar 2024

我知大家對於TikTok(抖音)嘅觀感都唔太好,覺得上面啲內容品味麻麻、又冇咩營養,連帶對TikTok創作者嘅感覺都唔太好。不過喺日本,TikTok已經成為年輕人最常用嘅社交媒體,近年各大經理人公司、日本雜誌亦熱衷於喺TikTok上發掘新人女星,而於TikTok吸引到大班Fans嘅網紅,質素似乎都相當唔錯架!好似呢位「白河芹」就係其中之一啦。

雖然睇樣未必睇得出,但「白河芹」於三月尾就即將迎來自己嘅26歲生日,年紀其實唔算細架啦。據知出身於日本岡山縣嘅佢,曾經做過一陣子美甲師,後來就開始經營IG及TikTok,結果就慢慢吸引到大批Fans,目前IG及TikTok嘅追蹤人數高達90萬。同時亦因為Fans多,於是吸引到經理人公司遊說佢出道,結果佢認為比起繼續做美甲,出道更唔會令佢後悔,所以毅然辭職投身幕前。

「白河芹」出道後曾客串過電視劇,亦有拍過MV,不過要數到令佢人氣再進一步嘅,就一定係今年1月為《週刊Playboy》拍攝嘅首次水著寫真。雖然「白河芹」身材唔算特別有睇頭,但由於佢社交媒體上本來就冇咩「露肉照」,所以於寫真中脫下衣裳後露出嘅超級白嫩嘅皮膚,依然驚為天人。再加上佢不符合年齡嘅可愛面孔,以及僅得148cm嘅嬌小身型,對於鍾意「蘿莉」嘅人可謂難以抗拒。希望佢未來會有更多作品供大家欣賞啦!

IG:seri_shirakawa

日本係一個對紋身相當敏感嘅國家,就算你係外國人,就係你唔係「雕龍雕鳳」,都好可能因為紋身而被禁止出入大眾溫泉,更惶論藝人於大眾媒體中露出紋身。不過近年日本對於紋身嘅睇法似乎略有鬆動,例如K-1格鬥上月終 ...
girls
【深夜】紋身解禁 韓系日本辣妹「PyunA」
19 Apr 2024
近年潮流興「Y2K」(當我都拎黎講嘅時候,個潮流好可能就黎過),大家應該都見到唔少依家十八廿二嘅少女、著住我哋十八廿二時候風格嘅衫粗略地講,即係「MK妹」!但「MK妹」其實不限於打扮,其實仲描述緊當年某部份 ...
girls
【深夜】日本王道MK妹!人生進程超快嘅「小田愛実」
17 Apr 2024