{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 17 Jan 2019
有百年歷史嘅德國朱古力品牌Feodora,我就咁講你一定無咩印象,不過如果我話係賭神食開隻朱古力,你會唔會即刻有記憶?呢個百年老牌,最近就喺農曆新年前聯乘大富翁MONOPOLY,推出限量版大富翁朱古力禮盒,製作超級認真,絕對值得買入拜年送禮。
雖然賭神食Feodora朱古力,都已經十幾廿年前嘅事,周潤發飾演賭神食朱古力一幕,至今依然被模仿再模仿,不過又無幾多人知朱古力就係Feodora品牌,唔緊要,有實力自然會紅(娛樂圈另計)。
講返今次嘅聯乘,就會喺1月16日至2月17日期間,喺尖沙咀海港城開設首間「Feodora x 大富翁」期間限定專賣店,販賣幾款大富翁朱古力禮盒,行過真心要望望。

Feodora x MONOPOLY雜錦朱古力 經典探索系列($598)

最值得入手一盒,造型同擺盤都極具心思,同一款正常大富翁無異,盒中有多款不同濃度的朱古力,包裝印上不同圖案,有免費泊車、GO、機會,仲有一塊遊戲板和轉盤,不過玩法就變咗係兒童版。

Feodora x 大富翁天際璀璨雜錦朱古力珍藏版 $238
Feodora紅色六角形閃亮雜錦朱古力禮盒 $290

Feodora x MONOPOLY 期間限定專賣店

日期:1月16日 - 2月17日

地址:海港城廣東道中庭Kiosk2

聽聞香港嘅「麵屋武蔵」都引入咗呢款「珍珠奶茶沾麵」,如果大家喺日本食唔到,都仲可以喺香港試試。
gourmet
玩夠未?!日本拉麵店推出「珍珠奶茶沾麵」
11 Jul 2019
下次收到「Tokyo Banana」嘅時候一於試試佢!
gourmet
官方發表「令Tokyo Banana更好吃的美味食法」
09 Jul 2019