{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 04 Jan 2019
【影音玩具】Musicanvas型格的瓦通紙紮藍芽喇叭

Musicanvas即音樂畫布,係一個非常有活力的便攜式喇叭,外型設計顏色用色都非常特別,具有傳統收音機外觀和明亮的音色,很快就吸引了許多用戶在Makuake籌款網站(日本)的關注。不過其實老早已經成功出產並在中國和台灣等地已經非常流行。不是最新出品?又如何,我地Menclub未介紹過就即新啦,凡是有趣的都好應該介紹一下比大家玩下,只是300元的瓦通紙制高級外貌的玩具仔,送禮自玩都無所謂,新或舊主要睇你幾時入手姐!?

 

關於Musicanvas,這是一種相當精緻的藍芽喇叭仔,設計就像我們過去幾十年看到的收音機一樣。瓦通紙外殼內部是一組立體聲中低音單元,直徑為5.08cm,容量為5W x 2通道。設計其實十分簡單,係外貌相當吸引有趣同價格夠平,特別再強調外型同顏色的設計做得幾好。

Musicanvas將有5種不同的顏色版本供用戶選擇,包括:白色,黑色,柑橘,靛藍,火烈鳥。瓦通紙經過特別的渡模處理,防水防塵咁話!

 

與許多其他無線喇叭一樣,Musicanvas主要是通過連接藍芽4.2播放音樂。此外,用家們可以從microSD存儲卡(支持MP3,WAV和APE格式)播放音樂或直接插入AUX端口。

 

 此外,Musicanvas可以切換到無線電模式即收聽收音機,並使用設備頂部的旋轉控制旋鈕,將通道調整為真正的無線電FM訊號全屋收爆。Musicanvas上的2000 mAh內置電池可連續播放8小時,也可通過喇叭附帶的USB線充電。

 

個人覺得300幾蚊當禮物都係一個不錯的選擇,放在家中或辦公室其實都幾有玩味呀……其他野理得佢!!淘佢個寶三日後送到府上

TEAM-DEMI係由日本公司PLUS於1984年推出、一個盒內收納7款文具嘅產品,由於當年呢個設計既美觀又方便,最後TEAM-DEMI賣出超過650萬套。而日本設計師深澤直人就決定重新設計新世代嘅TEAM-DEMI,加強咗產品嘅極簡氣息 ...
hobby
【設計】文具控請入 極簡文具盒套裝 「TEAM-DEMI」
18 Sep 2020
美國明星素來都唔會怕講政治,呼籲大家去投票行使公民權力更加係成日都見,例如早前「美國隊長」Chris Evans「大雕照」後第一個Twitter貼文,都係叫大家去投票。而另一Marvel男演員、號稱「MotherFxxker本尊」嘅Samu ...
hobby
【影視】Samuel L Jackson教你用15種語言講「DLLM」
18 Sep 2020