{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 14 May 2019
【迪士尼電影】全新《黑魔后2》釋出首個攝人預告

迪士尼係當今電影業舉足輕重到有點壟斷,佢地的板凳有幾深,睇完5月23日上映的真人《阿拉丁》的經典系列,唔計Marvel系列,忘記彼思動畫製作室《Toy story 4》,迪士尼的電影都仲有好多正牌係手,另一部極愛歡迎的動畫改篇電影《黑魔后2》(Maleficent: Mistress of Evil)今年10月又華麗登場,依然有安祖蓮娜祖莉(Angelina Jolie)與及睡公主艾莉芬寧(Elle Fanning),今次對手戲仲有米雪菲花(Michelle Pfeiffer)Ingrith女王對侍黑魔后。今日剛釋出首個正式預告,第一集大收7億美金票房,估佢唔到咁叫好叫座,續集唔知又中唔中到大家的期望?

 

Angelina Jolie在《黑魔后》中的造型實在深入民心,電影奇幻的風格加上淒美故事,全CG 3D特技製作,再加上一個好的導演Joachim Ronning,一個可以將了無新意的系列《加勒比海盜:惡靈啟航》(Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)又重新推上高峰受盡好評的導演功力無容置疑,也是我地期待《黑魔后2》的其中一個因素。

 

 

迪士尼《黑魔后2》10月19又上回歸大銀幕魔后重臨

早排喺PS4 上推出嘅大熱遊戲《惡魔五月哭5》(Devil May Cry 5),除咗遊戲熱賣,依家更加推出1/12 可動人形Figure。無輪造形定配件,都有極高嘅可玩性。今次由《千值練》推出嘅1/12 可動Figure - 但丁,Fans 絕對唔好 ...
hobby
1/12 可動樣靚但丁,配件豐富玩餐飽
26 May 2019
明明騰訊手上有天美工作室所製作之兩大 MOBA 手遊,為何在此時間點才會出現英雄聯盟之手遊版呢?
hobby
【手遊世代】騰訊正籌備與 Riot Game 推出手遊版「英雄聯盟」(?) ...
25 May 2019