{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 16 May 2019
【8年夢碎】23萬個忿怒GOT迷聯署推倒《權力遊戲》要求重拍第8季

經過劣評如潮的一週後,快將結束的《權力遊戲》第8季成為史上最令人失望的神劇,所謂神鬼兩不分,現在兩大指標性電影網站的評分Rotten Tomatoes及IMDb直線向下,昨日我地已經講過大家的失望潮,點知我地都係低估左國外粉絲的心碎力,於是有人網上發起聯署簽名運動,要求HBO推倒重來,搵個有能力的編劇,重寫劇本重拍第八季的《權力遊戲》。目前有23萬人簽名,人數更加在急速上升當中,重拍指日可待,不如咁,拍的多幾個版本,每個方式贏一次每邊再黑化一次,睇下邊個最受歡迎再搞多個頒獎禮公眾投票,反正長玩,玩盡佢!

 

 呢兩個編劇呢次真係身敗名裂啦!!

目前為止已集合23萬多個簽名,HBO相信都應出來回應一下大家的訴求。發起簽名運動人在請願書指出:「當《權力遊戲》兩位編劇人David Benioff 與D.B. Weiss冇原著(即原作者的書)可以根據時,佢哋已經證實係可悲兼無能。呢個系列值得擁有更好嘅最後一季。 HBO,請兌現大家期望!」

 

《權力遊戲》大結局將於美國時間本周日晚上九點播映。相信無論現行結局係點都無可能令到觀眾對呢一季有滿意的回憶!重拍可能是一個有趣而可行的新玩法!其實何樂而不為!!

 

聯署連結:

https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers

如果你都不滿GOT簡第八季劇情,你都一起簽聯署,重拍玩大佢!

早排喺PS4 上推出嘅大熱遊戲《惡魔五月哭5》(Devil May Cry 5),除咗遊戲熱賣,依家更加推出1/12 可動人形Figure。無輪造形定配件,都有極高嘅可玩性。今次由《千值練》推出嘅1/12 可動Figure - 但丁,Fans 絕對唔好 ...
hobby
1/12 可動樣靚但丁,配件豐富玩餐飽
26 May 2019
明明騰訊手上有天美工作室所製作之兩大 MOBA 手遊,為何在此時間點才會出現英雄聯盟之手遊版呢?
hobby
【手遊世代】騰訊正籌備與 Riot Game 推出手遊版「英雄聯盟」(?) ...
25 May 2019