{ SKIP }
文:MenClub 熊熊  圖:MenClub
POSTED ON 19 Jul 2019

近年年青人都衝晒出嚟,企喺啲年長人嘅前面,BB戰士都係,兩個仔先後出場之後,作為老竇嘅「新世大將軍」,依家要衝出嚟參戰啦!自從唔同新系列嘅SD 產品推出,Legend BB 哩類高質產品退下火線,去晒P-Bandai 度出SDX 向嘅高質產品,唔知係好事定唔好事呢?點都好,爸爸出場,仔仔退去後面,前線有爸爸守住。

本體一眼望到F91嚟,全身多處有電鍍件,令到出嚟效果閃閃生輝。眼睇貼紙量應該都唔低,哩個係武者系列必然出現的嗎?不過有樣嘢係非常好,而又唔需要貼紙,就係對背翼,沿用當年多色成件嘅技術,真係一大福音嚟!

都唔明點解哩個技術唔一直用喺唔同產品度,只係用咗係RG同埋MG全可動手,其實SD 真係好需要哩個技術出件,好過全身貼滿晒幼邊貼紙。

咁呢,新世大將軍推出,兩個仔都再販賣,而且仲可以玩埋「標輝」Mode 組合返漫畫入面嘅飛驅鳥「神馬凰形態」,仔仔都同時升級呀!以前嘅BB戰士就係要咁玩,混搭一下,合體一下,雖然大舊,但有創意,唔似得依家果啲,無得變型又無得合體,一係就九唔搭八畀對角HG去插入把槍。

Avenger 都大結合啦!BB戰士都要呀!

寫明有特典,即係話你知有卡送啦!買開都知佢係跟哩樣,有儲開卡嘅又要入埋,有親子嘅卡呀!三仔爺同場!

BB戰士 LEGENDBB 新世大將軍【附特典】

推出日期:2019年11月
售價:4,300(未連稅)
比例系列:LegendBB
質材:PS / PE
特典內容:限定BB戰士閃卡

資料來源:LEGENDBB 新世大將軍
Astell Kern x JH Audio推出第三代發燒耳機Layla AION 韓國 DAP 品牌 Astell Kern近年一直都係便攜式播放器的皇者之選,想出街流動聽音響,Astell Kern可能就係最好的選擇,而通常人們會選擇耳機去配合訊源, ...
hobby
Astell & Kern x JH Audio推出第三代發燒耳機Layla AION
22 Aug 2019
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變... 世界腐敗通街斬人虐待老人的事無日無之,我們的眼光角度已經無法再歡欣快活,天真無邪一去不返,即使係迪士尼也不再是樂園,美國有人將迪士尼公主暗黑化, ...
hobby
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變...
22 Aug 2019