{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 26 Jun 2021

今時今日跳繩已經不再簡單,香港嘅花式跳繩尤其厲害,當中兩屆世界跳繩錦標賽冠軍何柱霆就更加係香港跳繩嘅面門。而近日佢就聯同Red Bull大玩AR跳繩,大家隨時都可以一齊參與!

邊個跳繩一定要有條繩先跳得,近日香港心臟地帶嘅銅鑼灣SOGO外巴士站,就特別設置左《Red Bull Skip To Fit環遊香港大「跳」戰》「AR空氣跳繩」,大家經過都可以即刻參與玩下。

其實你真係唔好睇小跳繩,簡單跳10分鐘繩,就已經等於慢跑1小時嘅熱量消耗,無論效率同效果都真係唔野小。而今次《Red Bull Skip To Fit環遊香港大「跳」戰》就更加希望約埋大家喺7月6日前一齊跳足283,000下,咁就等於環遊香港海港線一周啦!

You jump I Jump啦!

作為一個貓奴,你去叫主子但主子明明聽到都唔應你,係一件非常合理嘅事。但主子唔理你,好有可能唔係因為聽唔明你講咩,而係根本就唔想理你。因為據日本一個研究發現,主子們好可能係知道同一屋簷下嘅其他貓叫咩名。 ...
hobby
【寵物】日本研究指出 貓其實聽得明其他貓叫咩名
20 May 2022
雖然話大家返工都係為份糧,但一個好嘅老細的確能夠令打工仔「獲得份糧嘅過程」好過得多,相信唔少打工仔心目中亦會有一個「理想老細」嘅形象。近日日本網民「とあるん@toarutoa」就於Twitter列出「原版《龍珠》嘅菲 ...
hobby
【職場】日網民指菲利係個好老細!獲14萬人讚好
20 May 2022