{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 19 May 2022

【咩你唔知道?】日本網友都市新發現「膠紙座」裡面居然係裝滿「沙」唔係中空?

最近日本Twitter上有人發表關於原來日本膠紙座內部拆開居然並非中空,裡面居然塞滿沙!估唔到呢個發現震驚好多日本人,尤其年輕一族,少年你太年輕了!好人話用足一世都唔知膠紙座有分量裡面全部係沙!相信唔係所有牌子的膠紙座都入沙,尤其來自中國出品膠紙座,打開唔知有咩野驚喜,也許我地的膠紙座真係中空!

「膠紙座」作為常用文具之一,最近居然引發日本熱話,話說日本有人話用足半世都估唔到原來膠紙座入面唔係通空而係有野,而當網友唔小心將底座脫落打開,發覺居然係「沙」,全部都係沙!

有人網上分享呢個驚人的大發現,隨即引來了超過10萬名網友瘋狂按讚。並且高呼從來唔知道有呢回事……唔信你試試同同事親朋講講,包保佢地先攞出嚟搖下聽下有無沙,繼而想拆開個「座」!後生仔應該真係唔知,老一輩相信其實係old news is so excited!


咪住,呢個係單指日本出品的「膠紙座」?咁中國出產的膠紙底入面係咩野?會唔會有沙?真係好想知,不如收工落去買一個睇睇!

雖然Johnny Depp控告前妻Amber Heard誹謗案早於6月1日就已經由JD勝訴作結,坊間亦一早接受AH敗訴嘅事實,但AH方似乎拒絕認命,決定死戰到底。據知雙方律師日前回到法官Penny Azcarate面前作最終裁定前嘅最後一次聽證 ...
hobby
【AH上訴】死戰到底!AH拒絕和解先賠8600萬再上訴
27 Jun 2022
由Margot Robbie及Ryan Gosling共同主演嘅真人版《Barbie》,目前正在如火如荼拍攝,預計2023年7月上映。近日網上就流出多張片場照,可見兩位一粉一黑有講有笑,但就未見其他演員登場。 片場照(圖 ...
hobby
【影視】真人版《Barbie》片場照曝光 Margot Robbie、Ryan Gosling粉黑牛仔造型
27 Jun 2022