{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 02 Dec 2022

日本娛樂圈人材輩出,每個世代、甚至每個年齡都可以搵到才色兼備嘅女星,競爭極為激烈。而近日日本網站「goo」就舉行咗個「20代最性感女星」網上票選,上榜嘅20個日本女星個個都係樣靚身材正,堪稱神仙打交。最後奪得第一嘅,就係今田美櫻。

今田美桜

整個排名其實係去到五十幾名,但我就唔同大家一一細數,不過有好多公認嘅靚女,其實都入唔到頭十,例如廣瀨鈴就只係排16、浜辺美波及川口春奈亦只係分列第12及11。由第十數起就有童星出身嘅福原遥、大家熟悉嘅環奈BB、早年與Excile主唱TAKAHIRO結婚,今年3月生咗第二胎嘅武井咲。吉岡里帆就同小松菜奈並列第六、二階堂富美排第五、新木優子排第四,頭三名就分別係混血性感女星池田エライザ、早前拎咗日本視后嘅有村架純,以及早前宣佈唔會再拍水著嘅今田美桜。

福原遥

橋本環奈

武井咲

吉岡里帆

小松菜奈

二階堂富美

新木優子

池田エライザ

有村架純

不過更令大家驚訝嘅,或者係如浜辺美波等2000年出世嘅女星,原來都已經進入20代。頓時就覺得自己好老……

資料來源:goo

講起「性侵」,絕大多數人腦中出現嘅,都係男性侵犯女性嘅畫面,甚至唔少人會覺得男性一來身體力強唔可能被逼,二來大概本身就唔抗拒唔算「被逼」,所以根本就唔可能成為「受害者」。但其實男性被女性性侵嘅情況,可 ...
hobby
【兩性】71%英國男性曾被性侵 33%被女性「心理脅逼」
23 Feb 2024
希望Tom Cruise能夠憑呢部作品贏得人生首座奧斯卡!
hobby
【影視】Tom Cruise將主演《飛鳥俠》《復仇勇者》金像大導新作
23 Feb 2024