{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 22 Mar 2019

又到香港一年一度Art Basel 藝術展覽的月份,屆時將雲集不少國際潮流單位來港之際,今次更有來自美國加州代表RIPNDIP率先突襲來港,並於3月23至26日,在香港首次舉辦名為「Ice Cream」 Pop-Up Store 。

向來以搞鬼幽默聞名的Pop-Up,其標誌設計就是馳名中外的Lord Nermal中指貓。因此這個加州街牌一直坐擁有不少女生支持。有見及此,今次RIPNDIP亦特意在場內豎立3.8米高的巨型吹氣中指貓俾你影相打卡之餘,品牌亦特粉飾一輛RIPNDIP粉紅迷彩的Volkswagen,實行男女通殺!

作為香港首次的Pop-Up,RIPNDIP方面亦特別製作出一系列期間限定的tee、hoodie 及 tote bag等。

今次品牌主理人 Ryan O’Connor 亦將親自來港主持,有興趣的朋友,記得呢個weekend去打支持一下。

RIPNDIP Ice Cream Pop Up

日期︰3 月 23 至 3 月 26 日

時間︰早上 10 時至晚上 10 時

地址︰銅鑼灣希慎廣場中庭

早前流行Fast Fashion,結果大家屋企都買落一堆一係冇著過、一係只著過幾次嘅衫褲鞋襪,造成各種浪費。而近年就反其道而行,流行環保物料,令大家可以繼續買新嘢之餘,又能為環保出一分力。例如香港品牌「LANE-EIGHT ...
style
【衣著】香港品牌膠樽變鞋 LANE-EIGHT Trainer AD1推新色
15 Sep 2020
日前「美國隊長」Chris Evans因為一時大意,於IG錯手泄漏一張自己一張裸照,照片嘅「大雕」更引起陣陣熱話,各式「Meme圖」紛紛出爐,而Fans們亦擔心隊長嘅情緒問題翻發,於是展開一場Twitter攻防照,不停Post隊長同 ...
style
【影視】Chirs Evans「大雕」現身後首次開腔 呼籲大家投票
15 Sep 2020