{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 24 Mar 2020
在Off-White™與Nike聯乘越出越多的情況下,未必再係每一對都爆起熱賣。然而於Off-White™ 2020秋冬時裝show上由Virgil Abloh本人穿着亮相的Off-White™ x Air Jordan 5,放在Air Jordan系列本身已經係賣點,加上係經典一絕嘅「Black Metallic」配色以尼龍面製作,肯定係今年人氣Off-White™聯乘作。

今次Virgil Abloh由Air Jordan 5「Black Metallic」配色出發,刻意的舊化黃底,加上Off-White™ 標誌性的「Ghosting」透視感設計元素,鞋面上有多個圓形簍空設計,隨時又有大量用家diy改裝割去。

Air Jordan 5 Retro SP “Off White”
$1,599


這雙Off-White™ x Air Jordan 5在美國早於NBA明星賽期間率先少量發售,而香港Nike就於明日3 月 25 日早上 11 時至 3 月 26 日早上 11 時開放登記抽選鞋款,中籤者將於 3 月 27 日得悉結果。
對一般非球迷的印象,波衫應該係買現役的,支持正在聯賽顯身價的球星。但其實球迷都有generation gap,年輕時睇開邊一代球星長大,你就屬於果一個時代的球迷。如是者,「復刻波衫」呢個市場,其實毫不遜色於現役波衫 ...
style
【復刻波衫典藏】Mitchell & Ness Michael Jordan AU系列登陸香港! ...
01 Apr 2020
作為慢跑鞋的皇者,New Balance在大眾跑步文化中是重要的推手。而在高端跑手界別之上,New Balance近年亦跑鞋研發上不斷帶來突破。尤其近年掀起的厚底跑鞋熱潮,今年度New Balance就推出新作FuelCell TC應戰,同樣以 ...
style
【厚底跑鞋爭霸戰】New Balance 碳纖中底旗艦鞋FuelCell TC
31 Mar 2020