{ SKIP }
文:MenClub 史提芬  
POSTED ON 21 Nov 2023

不經不覺,2022 世界盃已經係事隔一年前嘅事。美斯點樣帶領阿根廷過五關斬六將奪得世界盃冠軍依然令人留下深刻印象,而早前,蘇富比拍賣行就宣布即將拍賣一年前美斯喺世界盃比賽時著過嘅波衫。

近日,蘇富比拍賣行宣布將會於11 月30 日正式開始,一直持續到12 月14 日拍賣美斯喺 2022 年世界盃著過嘅阿根廷國家隊球衣,呢次拍賣會會拍賣 6 件美斯喺球場上著過嘅阿根廷主場球衣,當局預計總價值將會超過 1,000 萬美元!

喺 2022年世界盃之中,美斯率領阿根廷最後奪得世界盃冠軍,童話式圓捧盃夢,正式加冕球王,亦都完成其足球生涯最後嘅拼圖,因此美斯喺世界盃比賽上著過嘅波衫,對於美斯本人、佢嘅Fans 甚至係足球界,都有著非一般嘅紀念價值,因此估計呢次拍賣將會吸引唔少收藏家以高價競投呢件球衣,至於最後呢幾件波衫嘅拍賣價錢會有幾咁誇張,就值得我哋好好拭目以待!

相信有不少人都對於有錢人的生活感到好奇,到底他們平常有什麼習慣和人際活動,最常穿著的衣服又是什麼?最近有一位日本銀行作家就指出有錢人的四個主要特徵,當中最讓人驚喜的是,近四成有錢人,最常穿着的衣服竟是 ...
style
日本財經作家指出:高達四成有錢人最常穿着的衣服是 Uniqlo
17 May 2024
達文西名畫手下名畫《蒙娜麗莎》多年來都堪稱是全世界最知名,也是讓達文西聞名於世的畫作,畫作中女子一抹神秘的微笑和眼神、加上非凡的繪畫方式等種種原因,而每年吸引成千上萬遊客造訪法國羅浮宮,一賞這幅名畫。 ...
style
《蒙娜麗莎》畫像中的背景,原來是位於意大利的一個小鎮?
16 May 2024