{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Mar 2022

日本寫真界競爭激烈,除非你身材勁到出類拔萃、又或者個樣靚到天仙下凡,否則要令大家記住你,就一定會諗方法突圍而出。而現年21歲嘅現役大學生「林田百加」就為自己設定咗一個令人難以忽視嘅稱號:「令和高釵公主 (令和のハイレグプリンセス)」,睇完佢啲相就算你唔記得佢個樣,你都一定記得佢個跨下!

林田百加之前就讀「某名門大學附屬高中」,後來順理成章入讀該名門大學,但由大學一年級起佢就矢志要加入演藝界,於是入讀日本嘅藝能學校,遇到目前嘅經理人公司後更活躍於各大水著攝影會,2020年8月推出個人首張水著寫真DVD,憑當中嘅高釵泳裝被Fans們稱為「高釵公主」,後來就以此為個人賣點,無論係寫真DVD,又或為雜誌影嘅水著寫真,都可以見到佢穿上只遮跨下一條線嘅泳裝上陣。

叫得做「高釵公主」,大家可能都會集中於佢寫真中嘅泳裝有幾高釵、遮到 (或遮唔到) 咩部位,事實上佢嘅寫真亦不停展現自己跨下嘅部份,但其實林田百加身高有162cm,本身就已經有對大長腿,三圍32-23-35雖然唔算非常豐滿,但依然非常養眼,再加上佢極為清純嘅表情樣貌,本身就已經具備走紅嘅條件,「高釵泳裝」相信只係噱頭——當然,作為一個誠實嘅男人,我係絕對唔會介意佢繼續高釵上陣,甚至條線再幼啲我都頂得住架!

圖片:moka_hayashida on Twitter

如果大家有留意日本新聞,或者會知道近日日本壽司郎因為一個高中生嘅惡作劇而導致股價大跌,蒸發160億Yen市值,甚至有網民影到平時人滿為患嘅壽司郎竟然門可羅雀。而喺呢個時候,Twitter上就出現一條號稱「一個女仔 ...
girls
【深夜】拯救日本迴轉壽司店的台灣女生 「紳士龍蝦」
02 Feb 2023
大約一年前我就同大家介紹過日本小姐出身、憑住柔軟豐滿身材於寫真界大放異彩嘅「フミカ」,當時我就提到,フミカ嘅一大特色係由出道起嘅寫真尺度就已經非常性感,距離全裸幾乎只有一步之遙。咁大家都知尺度呢家嘢, ...
girls
【深夜】國民巨乳姐姐「フミカ」挑戰極限 推全裸寫真
01 Feb 2023