{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 13 Apr 2022

雖然近年嘅潮流係不論男女都鍾意健身,但依然有唔少女仔對於能夠鍛練肌肉嘅重量訓練避之則吉,覺得練到好大隻個人唔好睇。先唔好講究竟係咪每個星期去舉兩下鐵就驚「好大隻」合唔合理,日本新晉水著女星藤田もも就親身示範舉鐵唔單止唔會令身材變差,反而仲可以再進一步!

藤田もも由2020年開始創作YouTube影片,由於身材勁好嘅關係,所以冇幾耐就進軍水著寫真界。而佢喺接受訪問時就提過,佢由三年級起,上圍就已經去到E Cup,當時係田徑部部員嘅佢,每次比賽時胸前兩團肉都會上下翻飛,非常尷尬。而且因為身材太好,佢就好怕會受地心吸力影響而下垂,於是一個星期去做3次Gym,仲要專練胸肌,結果唔單止解決下垂問題,仲令自己嘅身材再進一Cup,黎到依家大家見到嘅F。

擁有好身材嘅藤田もも亦於寫真界闖出成績,目前出咗四隻寫真DVD (兩隻係VR黎添)、亦多次為日本雜誌拍攝寫真,喺IG上亦不時Post出自己嘅好身材照。以圖黎證明推胸係可以令身材再進步架!當然,大家身邊有幾多女仔要面對「下垂」呢個問題又係另一回事啦下…

圖片:momo_pon12 on IG

唔少傳媒都會用頗為誇張嘅標題黎吸引讀者睇篇報導,而呢個習慣並唔係香港傳媒獨有,就睇睇日本少年雜誌點樣形容佢哋水著寫真,嘢嘢唔係「最強」、「最高」就「No.1」,你就知道日本傳媒都深諳此道。今日要介紹嘅呢位 ...
girls
【深夜】水著寫真史上最佳傑作?「熊澤風花」
26 May 2022
日本女藝人嘅「銜頭」通常有兩款,一款就係有幾大吹幾大,例如環奈BB當年被稱為「千年一遇美少女」,然後就有好多「二千年一遇」、「一億光年美少女」等等;另一款就係強調個女仔有幾普通,好似今日要介紹嘅呢位「た ...
girls
【深夜】普通女子的初次水著封面 「たゆらもも」
25 May 2022