{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 14 Mar 2023

如果要我用一個詞黎形容今晚為大家介紹嘅呢個女仔「まいてぃ」,我會用「複雜」黎形容,事關佢身上實在有太多人物設定,由屋企人到佢自身經歷,材料都相當豐富,所以我決定由佢個花名「T-Back隊長」講起。

「まいてぃ」本名「粕谷まい」,係一名現年30歲,出咗道十年有多嘅水著寫真女星,不過多數都活躍於社交網站之上。而佢之所以有「T-Back隊長」呢個花名,就係因為佢對於自己個Pat Pat非常有信心,所以絕大部份寫真都以T-Back上陣。更「過份」嘅係,佢上身啲衫基本上都係T-Back風,與其話係幾塊布,更準確應該話係「幾條帶」;與其話佢著住啲衫,不如話佢被啲衫紮住。

而如果講到個人經歷,まいてぃ就更加豐富。首先佢爸爸粕谷不二夫,係一個乒乓球教練,同時亦係日本埼玉縣所沢市地方議會嘅議員,同時係當地中氷川神社嘅氏子總代,極簡而言之就係佢屋企開神社。而佢姐姐粕谷聡子就曾經係AKB48衍生團體DiVA嘅成員之一。まいてぃ自己就由2012年開始參加攝影會,再於2018年加入著名團體「惠比壽麝香葡萄1.5」成員之一,成為團內少數非AV女優成員之一。再睇睇佢啲寫真尺度……你估…有冇可能?

IG:maity_0917

網絡時代嘅好處之一,就係創作者唔一定要依附於大眾媒體,至要你有足夠人氣或者Fans支持,就可以推出自己嘅作品,甚至「反攻」所謂嘅主流。好似今晚要介紹嘅呢位「月野もも」咁,最近就自資出咗本實體寫真! ...
girls
【深夜】遊戲直播主「月野もも」 自資出寫真
14 Jun 2024
日本演藝界中嘅「寫真」,定義其實相當廣泛。例如我哋「深夜系列」會用到嘅,多數係週刊雜誌拍攝並刊登嘅「雜誌寫真」、近年出版社亦會與女星合作推出另外收費嘅「電子寫真」;另外女星亦可能會推出獨立嘅「實體寫真 ...
girls
【深夜】十年寫真生涯終結 「大貫彩香」DVD引退
12 Jun 2024